Bir mektup da Feyzioğlu'ndan!

Bir mektup da Feyzioğlu'ndan!
BB Başkanı Feyzioğlu, Mısır Barolar Birliği Başkanı Ashour'a mektup göndererek idam cezalarının infaz edilmelerinin engellenmesi hususunda çaba gösterilmesini talep etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mısır Barolar Birliği Başkanı Sameh Ashour'a mektup göndererek, idam cezalarının infaz edilmelerinin engellenmesi hususunda çaba gösterilmesini talep etti.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Feyzioğlu, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararlarının infazının durdurulması için Mısır Barolar Birliği nezdinde girişimde bulundu.

Feyzioğlu, Ashour'a gönderdiği mektupta, TBB'nin 79 baro ve 83 bin 200 avukatın örgütlü gücü ve en üst kuruluşu olduğunu ifade ederek, hukukun üstünlüğünü savunurken insan hak ve özgürlüklerini korumanın da TBB'nin asli görevleri arasında bulunduğunu belirtti. Yaşam hakkının temel insan haklarının en başında geldiğine dikkat çeken Feyzioğlu, mektubunda şunları kaydetti:

"Bizler, doğruyu yanlıştan, haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayıracak olan yargının temel kurucu unsurlarından savunmanın temsilcisi hukukçular olarak her türlü hak ve hukuk ihlallerine ilk karşı çıkanlar olmak zorundayız. Bu bağlamda sizler, Mısır Barolar Birliği Başkanlığının mümtaz temsilcileri hukukçular olarak dost-kardeş Mısır'da yaşanan ölümler başta olmak üzere tüm insan hak ve özgürlükleri ihlallerine 'dur' diyebilecek saygın ve etkin bir örgütlü güçsünüz. Mevkidaşınız olarak sizlerden, kutsal olan 'yaşam hakkı'nın korunması çerçevesinde, son dönemde verilen idam cezalarının infaz edilmelerinin engellenmesi hususunda çaba göstermenizi istirham ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.