Bir mesajla 2800 kişi işsiz kaldı

Bir mesajla 2800 kişi işsiz kaldı
Soma’da, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ve aynı şirketin işlettiği bir diğer madende toplam 2800 işçinin işine SMS'le son verildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Soma Kömürİşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen ve 13 Mayıs’ta  301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez bölgesindeki ocak ile Atabacası ocağından toplam 2 bin 800 madencinin işine son verildi. Bir günde işsizlik krizinin baş gösterdiği ilçede, işçiler tedirgin bir bekleyiş içinde. Kaymakam Bahattin Atçı sorunun bir an önce halledilmesi gerektiğini, aynı veya farklı bir şirketin bu ocakları işletmeye başlamasının ilçe halkı için olumlu olacağına söyledi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen 3 maden Mayıs'taki facia sonrası kapatılmış. Ancak bunlardan Işıklar Maden Ocağı daha sonra müfettişlerin olumlu rapor vermesi üzerine açılmıştı.

ÇIKARILDIKLARINI SMS İLE ÖĞRENDİLER

İşçilerin pazar akşam saatlerinde cep telefonlarına şirketten gelen mesajla, pazartesi sabahı itibariyle işlerine son verildiğini öğrendiler. Uzun bir süre kararın doğruluğunu teyit etmeye çalışan işçiler sonrasında mesajın doğru olduğunu yetkili ağızlardan öğrenebildi.

RAKAMI KAYMAKAM AÇIKLADI

Konuyla ilgili Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da açıklama yaptı. Atçı hem kazanın yaşandığı maden ocağında, hem de halen kapalı olan Atabacası maden ocağında çalışan toplam 2 bin 800 işçinin işlerine son verildiğini söyledi. Kararın kendilerini üzdüğünü söyleyen Atçı şöyle konuştu;

"İşçilerimizin, kış ortamında mağdur olmamaları lazım. Ocaklar üretime geçemedi. Bu sorunun acilen çözümlenmesi lazım. İşçilerin, çoğu maddi olarak zor durumda. Bu durumdan herkes olumsuz etkilenecek. Esnaf, diğer kesimler, halk da tedirgin. Eski duruma gelmemiz için kapalı olan ocaklarında usulüne uygun olarak güvenli bir şekilde üretime sokulması lazım. Ama bu firmayla, ama başka firmayla. Yüksek bir rakamın işten çıkartılması mağduriyete sebep oldu. Soma'da halkın olumsuz etkilenmesi gibi bir sonuç doğurdu. Diğer taraftan da kömür üretimi düştü. Kömür alan kesimlerde de sıkıntı var"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.