Bir rüya bitti

Bir rüya bitti
Son sezonlardaki tarihi başarılarını UEFA Avrupa Ligi ile taçlandıran Konyaspor, deplasmanda oynanan Vitoria Guimaraes maçı ile bu sezonki serüvenine nokta koydu. Yeşil-beyazlıların 2 sezonluk Avrupa macerasını sizler için derledik

HER ŞEY 15-16 SEZONUNDA BAŞLADI

2015-16 sezonunda Aykut Kocaman ile 2. sezonunu geçiren Konyaspor, sezonu 66 puanla bitirerek tarihindeki en önemli başarılarından birisini elde etti. Ligi şampiyon tamamlayan Beşiktaş ve 2. sıradaki Fenerbahçe’nin ardından 3. olarak tamamlayan yeşil-beyazlılar, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı.

LİGİ BIRAKIP KUPAYA ODAKLANDI

2016-17 sezonunda beklenmedik puan kayıpları yaşayan Konyaspor, Süper Lig’i bir kenara bırakarak Ziraat Türkiye Kupası’na odaklandı. Buradaki rakiplerini bir bir mağlup eden yeşil-beyazlılar, Eskişehir’de oynanan final maçında Medipol Başakşehir’i penaltı atışlarıyla mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Konyaspor, Türkiye Kupası ile birlikte UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı da cebine koydu. Anadolu Kartalı 2. kez Avrupa kupalarındaydı.

İLK SEZONDA TECRÜBE KAZANDI

Bir önceki sezon, yani 2016-17 sezonunda tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne katılan Konyaspor, H Grubu’nda yer aldı. Yeşil-beyazlılar dünya futbolunun köklü ekiplerinden Braga, Kaa Gent ve Shakhtar Donetsk ile mücadele etti. Zorlu gruptan 1 puan toplayan Anadolu Kartalı, grubu son sırada bitirerek Avrupa’ya veda etti.

EN FAZLA PUANI BU SEZON TOPLADI

Türkiye Kupası’nı kazanarak bu sezon 2. kez UEFA Avrupa Ligi’ne katılan Atiker Konyaspor, I Grubu’nda Marsilya, Vitoria Guimaraes ve Salzburg ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar rakipleri ile oynanan maçlarda gruptan çıkmak için birçok kez avantaj yakalasa da bundan faydalanamadı. Bu sezonki Avrupa macerasından 6 puan toplayan Anadolu Kartalı, grubu 3. sırada bitirerek veda etti.

AVRUPA SERÜVENİ SÜRER Mİ?

Sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman’ın görevden ayrılmasıyla birlikte sistemsel açıdan büyük bir değişime giden Konyaspor, kendini halen toplayamadı. Sezona Mustafa Reşit Akçay ile başlayan yeşil-beyazlılar, ilerleyen süreçte Mehmet Özdilek’i göreve getirdi. Şu an için ligde kötü günler geçiren Anadolu Kartalı, küme hattına kadar geriledi. Yeşil-beyazlıların Avrupa kupalarına ligden gitmesi zorlaşırken, yine Türkiye Kupası’nı alarak katılması daha kolay görünüyor.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.