Birçok bilinmezliği bünyesinde barındıran Rothschild ailesi

Birçok bilinmezliği bünyesinde barındıran Rothschild ailesi
Rothschild ailesi uluslar arası finans alanındaki etkisi ile biliniyor. Günümüze kadar haklarında okuduğumuz birçok hikaye var. Peki kim bu Rothschild ailesi?

ROTSCHİLD AİLESİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Özel olduğu düşünülen Rotschild ailesini hikayesi, birçok insan tarafından tarih boyunca merak edildi. Frankfurtlu bir tüccar olan Anselm Moses Bauer, o dönemlerde rehincilik, tefecilik, antikacılık gibi işlerle ilgileniyordu.. Yahudilerin toplum içinde meslek bakımından bazı kısıtlamalara tabii tutulmasından dolayı, kendileriyle bütünleşecek bu mesleğe yöneldiler. Mayer Amschel (Rotschild) ise, bu aileyi bir topluluk haline getirdi. Salgın bir hastalık yüzünden tüm ailesini kaybeden Mayer Amschel, 13 yaşından beri tek başına yaşamaya başladı. Bir bankada işe girdi, kısa süre içinde terfi aldı, babasının rehin dükkanının üzerindeki katta eşi ile yaşadı ve beş oğlu oldu. Mayer Amschel, iş kollarını beş oğlu arasında nasıl dağıtacağını onlar henüz çocukken düşündü. Ailenin kuralları da bu dönemde şekillendi. Anlam olarak Rotschild, 'kızıl kalkan' anlamına geliyor..

ROTSCHİLD AİLESİ NASIL YÜKSELDİ

Avrupa’da o dönem, savaşlarda kiralık askerler çok yaygındı. Prens 4. Wilhelm'in yanında çalışan Mayer Amschel, işin muhasebesi ile ilgileniyordu. Taksitlendirme, faiz hesabı ve görüşmeler onun tarafından yapılıyordu. Bir gün Prens ülkeden kaçtı ve kaçarken o dönem tam 3 milyon dolar parayı ona emanet etti. Rivayete göre paralar fıçıların içine gizlenmişti ve Napoleon askerleri bunu fark edemedi. O paranın sonradan Prens'e iade edildiği söylentisi olsa da kesin bir bilgi yok.

SOSYETEYE GİRDİ

Prens'in bıraktığı 3 milyon dolar, Amschel tarafından çocuklarına paylaştırıldı. Kızlarına ise az bir miktarını verdi. Kendisi, kadın erkek eşitliği düşüncesine sahip olmayan birisiydi, kadınların tek misyonu politik evlilikler yapmaktı, ilerleyen dönemde ise 'aile için evlilik', ailenin sermayesini ve gizliliğini korumak adına sık sık gerçekleşecekti..

AİLENİN KURALLARI VAR

Rotschild ailesinin bazı kuralları var. Bunlar sıkı kurallar olsa da tüm aile fertleri uymak zorunda.

1-Ailenin en büyük erkeği servetin ve ailenin lideri olacaktır.

2- Kuzenler arası evlilik. Aile servetinin dışarı çıkmaması için ön koşuldur.

3-Aile servetinin gizli tutulması ve bölünmemesi. Onun için bu aileyi 500 zengin listesinde asla göremezsiniz.

4-Aile içi ortaklıklar kurulmuş ve bu ortaklıklar M.A. Rothschıld and sons çatısı altında toplanmış ve Londra'dadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.