BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da

BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da
Heyet, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu evini terk etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etti- BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:- "Diyarbakır'ın acısı Türkiye'nin acısıdır, Diyarbakır'ın mutluluğu Türkiye'nin mutluluğudur. Dolayısıyla biz

DİYARBAKIR (AA) - Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Diyarbakır'ın acısı Türkiye'nin acısıdır, Diyarbakır'ın mutluluğu Türkiye'nin mutluluğudur. Dolayısıyla biz Diyarbakır'ın hem acısının hem de mutluluğunda yanındayız" dedi.
Beraberinde başkan yardımcısı Şenol Gürşan'ın da yer aldığı heyetle Diyarbakır'a gelen Ünsal, Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evini terk etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etti.
Ünsal, Kürt ve Türk kardeşliğini göstermek adına Diyarbakır'a geldiklerini belirterek, vatanın, milletin ve mağdurun yanında olduklarını söyledi.
Türk ve Kürt kardeşliğinin bin yıldan beri var olduğunu dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:
"Biz insanlara hadi sokağa çıkalım, taş atalım, sopa atalım, vuralım kıralım demiyoruz. Biz sokağa sevgi ekmeye, kardeşlik ekmeye ve burada kardeşliği büyütmeye geldik. Diyarbakır'ın acısı Türkiye'nin acısıdır, Diyarbakır'ın mutluluğu Türkiye'nin mutluluğudur. Dolayısıyla biz Diyarbakır'ın hem acısının hem de mutluluğunun yanındayız."
Ülkede yaşayan vatandaşların birbirine sahip çıkması gerektiğini belirten Ünsal, dış mihrakların eylemlerine ve provokasyonlarına uyulmaması gerektiğini kaydetti.
Ünsal, BİRKONFED'in tüm üyelerinin Diyarbakır'da olduğunu ifade ederek konuşmalarını şöyle sürdürdü:
"Tüm üyelerimiz kardeşlerine sahip çıkmaya, dertlerine derman olmaya, acılarını paylaşmaya ve mutluluklarına ortak olmaya geldi. Biz bundan sonra Diyarbakır'a devamlı geleceğiz, dertlerine deva olmaya devam edeceğiz. Özellikle bu ailelerimizin dertlerini sıkıntılarını, kendi derdimiz olarak biliyoruz ve bundan sonra maddi ve manevi olarak ne gerekiyorsa yanlarındayız."
Lise öğrencisi, B.Y. ise Sur'daki evlerine teröristler tarafından el konulduğunu söyledi.
Psikolojik olarak kötü durumda olduklarını dile getiren B.Y, "Çok fazla mağdur olduk. 3 aydır evimizden haber alamıyoruz. Yıkıldı mı veya sağlam mı bilmiyoruz. Burada 4 aile bir arada yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.