Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:
"Dün Bursa'da tarihi bir ayıp yaşandı. Hakkını arayan metal işçileri, Renault işçileri haksız bir saldırıya maruz kaldı"

BURSA (AA) - Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bursa'da Renault fabrikasındaki gelişmelerle ilgili, "Dün Bursa'da tarihi bir ayıp yaşandı. Hakkını arayan metal işçileri, Renault işçileri haksız bir saldırıya maruz kaldılar" dedi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde sendikanın örgütlü olduğu bir fabrikanın önünde toplanan sendika üyeleri ve işçiler, Renault fabrikasındaki gelişmeleri ve kıdem tazminatını protesto etmek amacıyla İskele Meydanı'na yürüdü.

Serdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın kendileri için önemine dikkati çekerek, buradaki üçüncü basın açıklamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kiralık işçiliğe mahkum edilmek istemediklerini belirten Serdaroğlu, "Bizler 80 yıldır bu ülkede alnımızın akıyla kazandığımız yolumuza, çocuğumuza bırakmak zorunluluğumuz olan kıdem tazminatını sahiplenmekle yükümlüyüz. Fabrika fabrika dolaşıyoruz, dolaşmaya devam edeceğiz. Bu ülkede metal işçileri mücadelenin öncüsüdür ve biz de öncelik görevimizi yapacağız. Belki saldırıya uğrayabiliriz ama biz mücadele yolunu açacağız" diye konuştu.

Serdaroğlu, Bursa'nın ağırlıklı olarak metal işçilerinin çalıştığı, işçi kenti olan bir bölge olduğunu belirtti.

Serdaroğlu, "Ankara üzerinden birtakım kara bulutların Kocaeli ve bütün işçi kentlerine doğru hızlı bir şekilde geldiğini anlatmaya çalışıyoruz. Dün Bursa'da tarihi bir ayıp yaşandı. Hakkını arayan metal işçileri, Renault işçileri haksız bir saldırıya maruz kaldı. Renault işçilerinin hakkını aramak için fabrika önlerine gidişleri engellendi ve bu da yetmezmiş gibi önleri kesilerek yere yatırılarak içeriye alındı, ifadelerini başvuruldu. Bırakıldıktan sonra tekrar alındı ve saatlerce nezarette yattı."

Protestocular açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.