"Birleştirici Olmaya Devam Edeceğiz”

"Birleştirici Olmaya Devam Edeceğiz”
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) geleneksel bayramlaşma programı MÜSİAD toplantı salonunda yapıldı. Siyaset ve iş dünyasının buluştuğu bayramlaşma programında ortak kanaat ise Konya’nın yeni projeler üretmesi ve birlikte hareket etmesi ko

MÜSİAD Konya Şubesi’nin geleneksel bayramlaşma programı Kurban Bayramının 2. Günü MÜSİAD toplantı salonunda yapıldı. Bayramlaşma progamına MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Emrah Kavak, KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı, MÜSİAD Konya Şubesi 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, MÜSİAD Konya Şube üyeleri, Genç MÜSİAD üyeleri ile iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

 

Programın açılış konuşması yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Her bayramda dile getirdiğimiz gibi biz ülke olarak bayramlarımızı huzur içinde yaşayabiliyoruz; ancak Müslüman coğrafyalarda bu huzur ortamını bulamayan kardeşlerimizin de huzura kavuşmaları en büyük dileğimiz. Malumunuz olduğu üzere gerek Konya olarak gerekse de ülke olarak bir takım problemlerle karşı karşıyayız. Bizler MÜSİAD olarak bu sorunların çözüme kavuşturulacağına ve ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına inanıyor, geleceğe güvenle ve ümitle bakıyoruz. İş dünyasının temsilcileri olarak Konya’mızın ihtiyacı olan yeni projelerin üretilmesinde, Konya’mızla ilgili sorunların takibinin yapılması ve çözüme kavuşturulmasında şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye gayret ediyoruz. Ülkemiz kısa süre içerisinde hızlı bir dönüşüm yaşadı. Millet olarak ilk defa halkın kendi oylarıyla göreve getirdiği bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaşadık. Ardından ülkemizin yeni başbakanının belirlenmesi sürecine tanık olduk. Yeni seçilen başbakanımızın Konyalı olması iş alemini ve Konyalıları motive etti. MÜSİAD olarak şehrimiz için yapılacak her yeni projenin takipçisi olmaya, Konya’nın ihracatı, büyümesi ve ekonomisi ile ilgili sorunları dile getirmeye, Konya’nın sorunlarını kendine dert edinen herkesin görüşlerini dinlemeye, paylaşımcı ve birleştirici olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.                  

 

Daha sonra söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, “İslam coğrafyalarında yaşanan olaylardan dolayı içimiz kan ağlasa da ülke olarak huzur içinde bir bayram geçiriyoruz. Dileğimiz akan kanın ve gözyaşının bir an önce dinmesi. Ülkemizde yaşanan seçim süreçlerini sonucunda başbakanlığa Konyalı bir hemşerimizin seçilmiş olmasından bir Konyalı olarak gurur duydum. Başarılı olması için de muhalefet milletvekili olma kimliğimden ziyade bir Konyalı olarak elimden geleni yapmaya hazır olduğumu her ortamda da dile getiriyorum. Yeni başbakanın Konya’mızdan çıkması bizim için fırsat niteliğindedir. Yıllardır hak ettiğini alamayan Konya’nın hakkını alabilmesi için Konya’nın tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarıyla, borsasıyla muhalefetiyle, iktidarıyla birlikte hareket etmesi gerekmektedir” dedi. 

 

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “İslam dünyası üzerinde yaşanan dramdan dolayı hepimiz üzgünüz. Son yaşanan olaylar dahil yaşanan tüm hadiselere baktığımızda ölen Müslüman iken onu öldüren de kendine Müslüman tanımlaması yapıyor. Bizler hatayı hep başkalarında arıyoruz ancak hata Müslümanlar olarak bizde. Demek ki Müslümanlar olarak dinimizin gereğini tam olarak yerine getirmiyor ve birlik olmayı beceremiyoruz. Öncelikle ortak harekete etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Yeni başbakanımızın Konyalı olması bizler için bir fırsattır fakat; bizler Konyalılar olarak yeni projeler üretmeli, daha çok çalışmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Ancak bunlar sağlandığı sürece Konya hak ettiği ve istediği yatırımları alabilir” şeklinde konuştu.

 

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise, “Ülkemiz çok dinamik bir ülke iki ay önceki gündemimiz Gazze iken şimdi gündemimiz Irak ve Suriye’de yaşanan olaylar. Gazze’de yaşanan zulmün yerini Irak ve Suriye’de yaşanan olaylar almıştır. Aslında Zulüm yer ve şekil değiştirmiştir. Müslüman kanının akması üzerine kurgulanan senaryo uygulanmaya devan etmektedir. Bu senaryoda Müslümanlar dışında başka bir hedef yok. Millet olarak yakından takip ettiğiniz seçimler Yeni Türkiye’nin ve yeni bir heyecanın başlangıcını oluşturdu. Yeni Türkiye’nin başbakanının da Konyalı olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sanayi odası olarak bizler ortak paydası Konya olan her düşünceye açığız. Bu süreçte her gün Konya için birlikte yeni neler yapabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz gemiyi müreffeh yarınlara ulaştıracak her projenin arkasında ortak bir akılla harekete etmeliyiz” dedi.     

 

MÜSİAD Konya 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı da, “İdrak ettiğimiz Kurban Bayramının ümmet olma bilincini yeniden oluşturması millet olarak en büyük dileğimiz. Akan ve kan ve gözyaşı artık son bulmalıdır. Ancak bizler ümmet olma bilincine ulaştığımız zaman dünyada akan Müslüman anı son bulacaktır. Yeni seçilen başbakanımızın Konyalı olması fırsatını iyi değerlendirmeliyiz. Ayağı yere sağlam basan, tutarlı projeler üretmeli ve ondan sonra da hep birlikte bu projelein gerçekleşmesi için çalışmalıyız” dedi.      

 

MÜSİAD Konya Şubesi 5. Dönem Başkanı Aslan Korkmaz da, “Ülke olarak ekonomik ve siyasi problemlerle karşı karşıyayız. Yıllarca Eset rejiminin yaptıklarına ses çıkarmayan dünya kamuoyu IŞİD terör örgütünün Hristiyan ve Ezidilere yaptıklarından dolayı dünyayı ayağa kaldırıyor. Bizler de Müslümanlar olarak akan Müslüman kanının hesabının sorulmasında İslam dünyası olarak tek vücut olmalıyız. Ülke olarak çözüm süreci noktasında önemli aşamalar kat ettik. Artık oturup konuşabiliyor, birlikte çözüm arayışında bulunabiliyoruz. Artık ülke olarak yazılan senaryoları uygulayan bir ülke değiliz. Kendi yazdığı senaryoyu kendi uygulayan bir ülke konumuna geldik. Birlikte hareket ederek dün olduğu gibi bugün de birçok şeyi yeniden başarabilecek algıda ve güçteyiz” ifadelerine yer verdi.      

Diğer sivil toplum kuruluşları başkanları katılımcılara birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından bayramlaşma programı son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.