Birlikte Konyayız

Birlikte Konyayız
MÜSİAD, KSO, SMMMO, KTB ve KTO işbirliği ile 12.kez Birlikte Konyayız isimli iftar programı düzenlendi. İftar programına eski başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

MÜSİAD, KSO, SMMMO, KTB ve KTO işbirliği ile 12.kez Birlikte Konyayız isimli iftar programı düzenlendi. İftar programına eski başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konyada bu program güzel bir işbirliği içerisinde düzenleniyor. Bu iş birliği ile Konya yürüyüp gitti. 12-13 yılda çok iyi noktalara geldik. Üretimimiz, de istihdamımız her alanda Konya gıpta ile izlenir bir şehir haline geldi. Bunda tüm Konyalıların katkısı var. Birlikte Konyayız diye başladık yaptığımız her başarı ile birlikte başardık dedik. Konya bu şekilde devam edecek. Büyük Türkiye planındaki konyaya büyük görev düşüyor. Çünkü çatı Konyada ifadelerini kullandı.

 

ARTIK DAHA ÇETİN VE ZORLU BİR YOL VAR

⁠⁠⁠⁠⁠ Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise, "Bir gelenek başlatmak kolaydır ama devam ettirmek kolay değildir. 12 yıl önce odalarımız çok güzel bir geleneği başlattı. Şehirler böyle fark edilir. Bir şehri başkent yapacak şey böyle gelenekler inşa edip devam ettirmektir" dedi.

Davutoğlu, "İdeallerimizi 14 yıldır inşa ediyoruz. Artık daha çetin ve zorlu bir yol var. Hepimizin bu yola devam etmesi gerekiyor. İş adamı görüntüsü altında himmet ile suikast planlayarak hocayım diyerek milleti kandıran ve son olarak 15 temmuz gecesinde kötü bir örnek yaşadık. Biz bu örneği göz önüne alarak önce bu gücü nefis edecğiz daha sonra millete adalet olarak sunacağız. Hiçbir şeye bakmadan sadece ehliyeti ve liyakata bakıldığında devlet ayakta durur. Başka şekilde bürokrasiyi alet ederseniz devlet ayakta duramaz. İşi ehli olmayana verdiğiniz zaman devlet bekası sarsılır. İlimi başka bir alanda kullandığınızda ilim yozlaşır. Eğer ilim araçlaşırsa bütün değerini kaybeder. Ekonomik, siyasal güç amaç haline gelmemeli araç olarak kalmalı. Temel amaç millete hizmettir. Bir gün bir bürokrat elde ettiği makamı kendisi için kullandığında onun bereketi kaybolur, konya bu topraklarda merhametle güçle kurulmuş bir devletin topraklarıdır. Şuanda çok çetin şartlarla karşı karşıyayız. Dünya çok büyük bir kriz içerisinde. Bir amerikan sistemi ve başkanı üzerindeki tartışmalar, diğer yansan nereye gideceği belli olamayan Avrupa ülkeleri, dünya sisteminde büyük bi r krizin yaşanması. Diğer yandan atomize edilmiş bir islam ülkesi ve bunların ortasında kalmış olan aziz ülkemiz" dedi.

 

whatsapp-image-2017-06-16-at-22.00.08.jpeg

ARTIK YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Davutoğlu, "Bir taraftan FETÖ ile mücadele yürüyor ama bir yandan FETÖ'cü ithamı ile bir sis bulutu yürüyor. Bugün islam dünyasının yapması gereken şey düzgün bir şekilde itham etmesi. Artık yeni sisteme geçiyoruz. Artık her şeyi geride bırakıp önümüze bakmalıyız. Adaleti sağlamaya çaba gösterirsek toprağımız sağlam demektir. İş toprağın üstünde olan bizlerin sağlam olmasıdır. İş toprağın altına girdikten sonra gönül rahatlığımızın olması demektir. Birgün hesap sorulduğunda milletin bana emanet ettiği makamı kendim için kullanabildim diyerek yüzümüz ak bir biçimde devam etmektir. Konyalı bürokratlarla hep gurur duydum. Bize herkes konyalı. Konyalı bu anlamda kısa dönemli düşünmez uzun düşünür. Konyalı sadece matematiksel hesap yapmaz vicdanı ile düşünür. Bu 12 yıldır yaptığımız toplantı insanlığın yeniden inşa noktasında neler yapabilrizin cevaplarının arandığı yerdir" dedi

Haber: Dilhan Türker- Derya Demir

whatsapp-image-2017-06-16-at-21.32.00.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.