Bisiklet Federasyonu’ndan sert tepki: Spor ahlakına aykırı

Bisiklet Federasyonu’ndan sert tepki: Spor ahlakına aykırı
Türkiye Bisiklet Federasyonu, Malatya’da yapılan bisiklet yarışlarına 1’er sporcuyla katılan kulüplere tepki gösterdi.

 

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu, Malatya’da yapılan bisiklet yarışlarına 1’er sporcuyla katılan kulüplere tepki gösterdi. Bunun federasyon seçimlerinde, oy kullanma hesabı amacı ile yapıldığı belirtilen açıklamada bunun spor ahlakına aykırı olduğu ifade edildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bilindiği gibi 05.06.2021 tarihinde Malatya’da (Yıldız, Genç, Büyük Kategorilerde) yapılan yarışmalarda, bazı kulüplerimizin 1’er sporcu ile katıldıkları tarafımızca tespit edilmiştir. Söz konusu bu kulüplerin Alanya ilçesine ait kulüpler olduğu ve birer sporcu ile katılmaları; gerek federasyon teknik kurulu tarafından ve gerekse diğer kulüplerimiz tarafından dikkat çekmiştir. Zira, buradaki amaç, gelecekte yapılacak olan federasyon seçimlerinde, oy kullanma hesabı amacı ile yapıldığı ve bu davranışı yaptıranların “spor centilmenliğine” aykırı haraket ettikleri kanaatindeyiz. Federasyon Yönetimi olarak tek amacımız; ülkemizdeki bisiklet sporunu her kategoride yaygınlaştırmak ve geliştirmektir. Ancak, gelecekte yapılacak olan genel kurul ile ilgili (Malatya’da olduğu gibi) hileli ve art niyetli davranışlar, bisiklet sporuna fayda yerine zarar verecektir. Ayrıca, bisiklet sporunu; kendi amaç ve çıkarları uğruna bu şekilde davranan kişiler, bisiklet sporu camiası tarafından yakınen bilinmektedir.

FEDERASYONU YENİDEN ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR

Bu şahısların, bugüne kadar federasyondan elde ettikleri menfaatlerin mevcut yönetim tarafından engellenmesi, işlerine gelmemekte ve bunun için federasyonu tekrar ele geçirmek amacı ile bu tür “spor ahlakına aykırı” davranışlara teşebbüs etmeye devam etmektedirler. Zira, bu camianın içinde olan herkes bilir ki; bir ilçeden 16 takım 1’er sporcu ile yarışmalara hangi maksatla katıldığını bilecek kadar tecrübeli ve bilinçlidirler. Bu konuda, birçok kulüp yöneticisi Federasyonumuzu arayarak bu davranışları eleştirerek tepki vermiştir. Hatta, bazıları bu davranışları yapanları isim olarak bizlere söylemişlerdir.

ART NİYETLİ VE MAKSATLI DAVRANIŞLARA İZİN VERİLMEYECEK

Yönetim olarak biz devlet kuralları içinde davranmak zorunda olduğumuz için, bu oyunları yapanları teftiş kurullarına bildirerek kulüp yöneticilerini takibe aldıracağız. Sonuç itibarıyla, yönetimler gelip geçici olup, kimsenin özel kurumu değildir. Bütçesi Spor Bakanlığımız tarafından karşılanan federasyonumuzun bu tür art niyetli ve maksatlı davranışlara alet edilmesine müsaade edilmeyeceğinin tüm bisiklet camiası tarafından bilinmesini arz ederiz. Tüm bisiklet ve spor camiasına duyurulur.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.