Bisiklet Ulaşımında Konya Model Oldu

Bisiklet Ulaşımında Konya Model Oldu
Konya Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih Yılmaz; Koronavirüs kentlerimizde ulaşım sistemlerinin yeniden sorgulanmasını ön plana çıkarmıştır.

Konya Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih Yılmaz;  Koronavirüs kentlerimizde ulaşım sistemlerinin yeniden sorgulanmasını ön plana çıkarmıştır. Bisiklet sosyal mesafenin en iyi korunduğu ulaşım aracıdır. Dünya kentleri kısa vadede bu gerçeği göz önüne alarak bisiklet ulaşımını teşvik etmektedir. Bisiklet ulaşımında, Konya model oldu.” Dedi.

Ülke genelinde Konya İli, bisiklet ulaşımında model oldu diyen Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih Yılmaz;” Kentimizi bisiklet ulaşımı açısında dünya kentleri ile kıyasladığımızda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından il merkezinde 320 km, il bazında ise 550km bisiklet yolu yapmıştır.2030yılı hedefi ise 800km’dir.diyen Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih  Yılmaz ”Bisiklet dostu dünya kentlerini incelediğimizde; New York 560 km, Amsterdam 400kmKopenhag 480 km, Strazburg 530 km , Malmö 400 km  bisiklet yoluna sahiptir.

           Konyamız bu köklü bisiklet kültürüne sahip kentlerde yarışmakta hatta 2030 hedefiyle bu kentleri geçecektir. Bu durum bisiklet camiasını heyecanlandırmaktadır. Büyükşehir Belediyemize yapmış olduğu bisiklet yollarından ve dünya ile yarışan bir Konya modeli oluşturduğu için teşekkür ederiz.

          Ülkemiz içinde en çok bisiklet ulaşımı kullanılan kent Konya’dır. Fakat bu yeterli değildir. Bisiklet dostu kentlerde bisikletin ulaşımdaki payı %35-40’a kadar çıkabilmektedir. Bu sebeple kentimizde bisikletin ulaşımdaki payını arttırmak için öncelikli olarak kent merkezindeki bisiklet yollarının bağlantılarını yapılarak yolların sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir.

          Bisiklet yolları kent merkezine kadar olan kısımları yapılmış, sıra bu yolları birleştirilmesine gelmiştir. Bu yolların bağlantılarının yapılması durumunda bisiklet kullanıcıları evinden çarşıya kadar güvenli bir şekilde bisikletleriyle yolculuk yapacaklardır. Bisiklet dostu kentlerde bulunan güvenli ve korunaklı bisiklet parklarının kentimizde de yapılması, bisikletliye saygının geliştirilmesi ve devletimizden bisiklet kullanan ve kullanması düşünen vatandaşlarımızı teşvik edici projeler geliştirilmesi ulaşımdaki bisiklet kullanım oranını arttıracaktır. Bisiklet kullanımının artması şehirlerimizde çevre kirliliğini azaltacak, otopark sorununa çözüm olacak ve trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza bisiklete verdiği katkılar için teşekkür eder yeni katkılarını heyecanla bisiklet camiası olarak beklemekteyiz.

Koronavirüs pandemisi sonrası dünya artık eskisi gibi olmayacak.Tüm yerel yönetimler ve bakanlıklardan isteğimiz bisiklet yolları,güvenli bisiklet parklarıyapılması ve bisiklet kullanıcılarına çeşitli teşvikler getirilmesidir.

Kentimizde bisiklet ulaşımını ön plana çıkaracak çalışmalar yapılmak istenildiğini görmekteyiz. Bu yeni çalışmalarla birlikte dünya ile yarışan bisiklet dostu kent olmaya adayız. 2030 yılı hedeflerinden bazılarının öne çekilmesi bu kentleri geçeceğimiz anlamına gelmektedir. 

Bisiklet çevre kirliliğini azaltan, otopark ve trafik sorununa çözüm getiren, insan sağlığını vebağışıklık sistemini güçlendiren, aynı zamanda dünyanın en ekonomik ulaşım aracı olduğundan dolayı tüm vatandaşlarımızı bisiklet kullanmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, Bisiklet kullanmayı teşvik etmek amacıyla, servis yerine işine bisikletle gidene işveren tarafından servis bedelinin bisiklet kullanıcısına ödenmesi, toplu ulaşım ile bisikletin entegrasyonunun sağlanması, kamu personelinin bisiklet kullanımını kolaylaştırıcı yapılanmaya gidilmesi.

Bisiklet yolları üzerine yapılan araç parklanmalarının ve işgallerinin, emniyet ve belediye zabıtası tarafından önlenmesi, cezai yaptırımların güncellenmesi,

 Bisiklet yollarının yayalar tarafından tercih edilmesinin önüne geçmek için kaldırımlarının daha konforlu ve düzenli hale getirilmesi.istiyor ve talep ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.