Bisiklet ve motosiklet sürücüleri için yeni kural yürürlükte: Koruyucu ekipmansız trafiğe çıkmak yasak!

Bisiklet ve motosiklet sürücüleri için yeni kural yürürlükte: Koruyucu ekipmansız trafiğe çıkmak yasak!
 Editör
Trafikte yeni dönem başladı! Yönetmelikte yapılan değişiklikle sürücüler için önemli kurallar yürürlüğe girdi. İşte traktör, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarını ilgilendiriyor...

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan yeni değişiklikle birlikte bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet ve traktör kullanıcıları için önemli bir zorunluluk getirildi. Artık bu araçları kullanan sürücüler, trafiğe çıkarken koruyucu ekipman takmak zorunda olacak.

ELDİVEN VE KORUMA GÖZLÜĞÜ ŞARTI GELDİ

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, bisiklet, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet ve 2001 yılı sonrası üretilen T3 kategorisindeki traktörlerde (üç tekerlekli yük motosikletleri ve karoseri ile korunanlar hariç) sürücülerin koruma başlığı (kask) ve koruma gözlüğü takmaları artık yasal zorunluluk haline geldi.
Yeni uygulamayla birlikte trafik güvenliğinin artırılması ve ölümlü-yaralanmalı kazaların azaltılması hedefleniyor.

CEZASI NE KADAR?

Sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer kişilerin güvenliği için büyük önem taşıyan bu ekipmanları kullanmamaları durumunda 993 lira idari para cezası uygulanacak.
Yetkililer, uygulamanın denetimlerinin kısa sürede başlayacağını, özellikle şehir merkezleri ve kırsal bölgelerde motosiklet, bisiklet ve traktör sürücülerinin kontrollerinin artırılacağını bildirdi.

TRAFİKTE GÜVENLİ SÜRÜŞ KÜLTÜRÜ

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan bu değişikliğin temel amacının, trafikte koruyucu donanım bilincini artırmak olduğu vurgulandı. Uzmanlar, kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanların olası kazalarda hayat kurtardığını belirterek sürücülere uyarıda bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.