Bisikletçilerden "Trafikte Biz de Varız" etkinliği

Bisikletçilerden "Trafikte Biz de Varız" etkinliği
Karabük'te düzenlenen "Trafikte Biz de Varız" etkinliği kapsamında 150 kişi 10 kilometre pedal çevirdi

KARABÜK (AA) - Karabük Bisiklet Kulübü, Safran Bisiklet Birliği ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen "Trafikte Biz de Varız" etkinliği kapsamında yaklaşık 150 kişi 10 kilometre pedal çevirdi.

Karabük Kent Meydanı'nda başlayan etkinlik, Safranbolu ilçesi Misak-ı Milli Meydanı'nda son buldu.

Gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, bisikletin trafikle ilgili kanunda tanınan bir ulaşım aracı olduğuna işaret etti.

Motorlu taşıt kullananların bisiklet kullananlara saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Aksoy, "Dünya Miras Kenti Safranbolu, dünyanın en önemli şehirleriyle rekabet ediyor. Onlarla birlikte sosyal hayat yaşıyor. Onların sahip olduğu imkanları, Safranbolu'da yaşayan insanlara sahip kılmaya çalışıyoruz. Dünyanın çağdaş şehirlerinde bisiklet artık hayatın içerisinde. Bisiklete özel yollar, parklar, bisiklete dayalı entegre bir bağlantı sistemi var ama bizim ülkemizde şehirlerimizde maalesef bu yaygınlaşmadı, hayatın içerisine girmedi." diye konuştu.

Bisikletin rutin hayatın içerisinde olması gerektiğini belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Bugünün insanı maalesef arabadan iniyor işine gidiyor, işinden çıkıyor evine gidiyor. Bu hayat, sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bundan korunmayı, otopark sıkıntısını ortadan kaldırmayı, modern bir şehrin alt yapısına bisikletin de girmesi gerektiğini düşündüğüm için Safranbolu'nun pek çok yerinde bisikletle ilgili uygulamaları bundan sonra başlatmak istiyorum."

Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever de sağlık açısından bisikletin önemli olduğunu söyledi. Tezsever, "Normal taşıtlara bindiğinizde hareket kabiliyetiniz yok. Bununla hem vücudunuzu çalıştırıyorsunuz hem sağlık kazanıyorsunuz. Polisiye açıdan da beni memnun ediyor. Trafik rahatlamış oluyor. Bisikletle ulaşım güzel bir şey. Buna ön ayak olan herkese teşekkür ediyorum. Bisiklet hayatımıza girmeli. Avrupa ülkelerinde özel yol yapılmış, orada yürünmüyor sadece bisikletlere biniliyor." dedi.

Safran Bisiklet Birliği Başkanı Osman Doğan da programa yoğun katılım olduğuna işaret ederek, bu tür etkinlikleri sık sık yapacaklarını kaydetti.


Bisikletçilerden "Trafikte Biz de Varız" etkinliği

Bisikletçilerden "Trafikte Biz de Varız" etkinliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.