Bitcoin yatırımcıları için kötü haber: Fiyat dibe mi vuruyor?

Bitcoin yatırımcıları için kötü haber: Fiyat dibe mi vuruyor?
Kripto para biriminin son 24 saatteki değer kaybı yüzde 7’yi geçti

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonların onaylanmasına ilişkin ek vakit talep ettiği yönündeki haberlerle yüzde 7'den fazla değer kaybetti.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in bilgilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde neredeyse yüzde 8 azalarak 1 trilyon 610 milyar doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sinin onayına (borsa yatırım fonu) yönelik karar için ek vakit talep ettiği yönündeki iddiaların sonrasında haftalık kazancının fazlasını çıkararak yüzde 7,50 düşüş gösterdi.

Bugün TSİ 15.35 saatiyle 42 bin 230 dolardan işlem yapılan Bitcoin, dün 46 bin dolara yaklaşarak Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesine gelmişti.

Bitcoin'in haftalık değer kaybı ise neredeyse yüzde 2 seviyelerine çıktı.

Bitcoin'in fiyatı yeni senede SEC’in 13 Bitcoin spot ETF'si başvurusunun (borsa yatırım fonu) bazılarını ocak ayında başında onaylayacağına ilişkin beklentilerin yükselmesi nedeniyle yükselmişti. SEC’in kararını 10 Ocak’ta vermesi bekleniyor.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer olan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 5’ten fazla değer kazanarak 2 bin 380 dolar seviyesine geldi.

Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.