Bitlis'teki cinsel istismar iddiaları

Bitlis'teki cinsel istismar iddiaları
Başsavcılık: "Söz konusu haber içeriğinde adı geçen vakfa ait çeşitli evlerde kalan 9 kadınla baskı ve şantajla birlikte olunduğu, baskı nedeniyle birçok kadının şikayetçi olmazken 3 kadının Bitlis merkezde bulunan karakollara giderek tecavüz edildiklerin

BİTLİS (AA) - Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan cinsel istismar iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ''Bir vakfa ait evlerde 9 kadına şantajla tecavüz edildiği'' yönündeki haberle ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Haberin içeriğinde O.S ve M.Ö'nün imamlıktan istifa ederek Milli Eğitim Müdürlüğünde din kültürü öğretmeni olarak atandıklarının, vakfa ait çeşitli evlerde kalan 9 kadınla baskı ve şantajla birlikte olduklarının yer aldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan soruşturma kapsamında haber içeriğinde mağdur kişinin P.K. olduğundan bahsedilmiş ise de bu kişinin mağdur P.A. olduğunun tespit edildiği, başsavcılığımızda 12 Mayıs'ta mağdur P.A'nın ifadesine başvurulduğu, P.A'nın ifadesiyle soruşturma evrakı kapsamı dikkate alındığında, söz konusu haber içeriğinde adı geçen vakfa ait çeşitli evlerde kalan 9 kadınla baskı ve şantajla birlikte olunduğu, baskı nedeniyle birçok kadının şikayetçi olmazken 3 kadının Bitlis merkezde bulunan karakollara giderek tecavüz edildiklerine dair ifade verdiklerine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu hususların P.A. tarafından da yalanlandığı belirtilen açıklamada, P.A'nın ifadeleri doğrultusunda şüpheli M.Ö. hakkında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.