BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

BİTSİN ARTIK BU ÇİLE
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Atiker Konyaspor, bu akşam 19.00’da 4 maçtır yenilmeyen Kasımpaşa’yı konuk edecek. Yeşil-beyazlılar, rakibinin serisini bozup 3 puan hasretine son vermeyi hedefliyor

Ligde 3 haftadır kazanamayan, Braga karşısında aldığı yenilgiyle Avrupa defterini büyük oranda kapatan Atiker Konyaspor, teknik direktörlüğe Kemal Özdeş’i getirdikten sonra yükselişe geçen Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Zorlu maç öncesinde 10 puanı bulunan Konyaspor 12, 11 puanı bulunan Kasımpaşa ise 10. sırada bulunuyor. Bu akşam 19.00’da başlayacak mücadelede Arda Kardeşler düdük çalacak.

GALİBİYETE HASRET

Ligde 2 galibiyeti bulunan Atiker Konyaspor, 6. haftada kazandığı Adanaspor maçından beri 3 puan alamıyor. 7. hafta lider Başakşehir ile 1-1 berabere kalan yeşil-beyazlılar, daha sonra Fenerbahçe’ye 1-0, geçtiğimiz hafta ise Bursaspor’a 2-0 mağlup oldu. Perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi’nde Braga’ya konuk olan temsilcimiz, Portekiz ekibine de 3-1 mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Atiker Konyaspor, galibiyet hasretine Kasımpaşa karşısında son vererek milli takım arasına 3 puanla girmek istiyor.

KASIMPAŞA YÜKSELİŞTE

İstanbul ekibi, Süper Lig’de 4 maçtır kaybetmiyor. Ligin ilk 3 karşılaşmasında aldığı 2 mağlubiyet, 1 beraberlikten sonra Rıza Çalımbay ile yolları ayırıp Kemal Özdeş’i takımın başına getiren Kasımpaşa, yeni hocasıyla da ilk iki maçından mağlup ayrıldıktan sonra yükselişe geçti. En son 5. haftada Bursaspor deplasmanında 1-0 kaybeden İstanbul ekibi, sonraki hafta Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. 7. haftada Gaziantepspor ile golsüz berabere kalan lacivert-beyazlılar, 8. haftada Osmanlıspor’u, geçtiğimiz hafta ise Alanyaspor’u 2-1’lik skorlarla mağlup etmeyi başardı.

PAŞA’DA 5 EKSİK

Konuk ekipte cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu can sıkıyor. Sarı kart cezası bulunan Nijeryalı savunma oyuncusu Kenny Otigba’nın yanı sıra,  Franck Etoundi, Fode Koita, Loret Sadiku ve Tunay Torun da sakatlıkları nedeniyle Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

11. RANDEVU

Atiker Konyaspor ile Kasımpaşa, Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 10 karşılaşmada iki takım da dörder galibiyet alırken, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

SINIRDAKİLER

Zorlu maç öncesinde Atiker Konyaspor’da Ömer Ali Şahiner sarı kart sınırında bulunuyor. Beşiktaş, Antalyaspor ve Adanaspor karşısında sarı kart gören başarılı oyuncu, Kasımpaşa maçında da kart görmesi halinde önümüzdeki hafta Gaziantepspor deplasmanında forma giyemeyecek. Konuk Kasımpaşa’da ise 2 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Takım kaptanı Adem Büyük ile David Pavelka, Konyaspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda ligin 11. haftasında Karabükspor ile oynanacak karşılaşmada takımlarını yalnız bırakacak. (Emre Tanrıver)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.