Biyolojik gölete özel temizlik ekibi

Biyolojik gölete özel temizlik ekibi
Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve özellikle hafta sonlarında şehrin önemli mesire alanı olarak 15-20 bin kişiyi ağırlayan Şehir Parkı’nın her daim temiz kalabilmesi için görevliler hummalı çalışmalar yürütüyor. 

 

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve özellikle hafta sonlarında şehrin önemli mesire alanı olarak 15-20 bin kişiyi ağırlayan Şehir Parkı’nın her daim temiz kalabilmesi için görevliler hummalı çalışmalar yürütüyor.  Özellikle parktaki havuzların temizliğine büyük önem veriliyor. Özel kıyafetli görevliler havuzdaki atıkları temizlerken, yosunlar da titizlikle toplanıyor.

Temizlik şirketi görevlileri Ayhan Akbaş ve Ahmet Üstündağ, hijyen ve görsellik adına havuz temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Gerek parka gelen misafir çocukların attığı materyalleri gerekse de rüzgar etkisiyle havuza düşen pet şişe, naylon gibi atıkları temizliyoruz. Bu güzelliklerin korunması için hepimize görevler düşüyor. Biyolojik gölet, nilüfer çiçekleri ile güzel ve tüm bunlar ziyaretçiler için de görsel şölen oluşturuyor” dediler.

Toplam 343 bin 300 metrekare alan içerisinde 418 kamelya, 46 beşli grup mangal alanı, yürüme yolları ve lunaparkı ile Karatay Şehir Parkı hem bölgenin hem de şehrin büyük bir ihtiyacını karşılıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de Şehir Parkı’nın bahar ve yaz dönemlerinde Konyalıların dinlenme ve piknik alanı olduğunu belirterek; hemşerilerimize en nezih ve kaliteli mekanlar sunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı. Şehir Parkı’nda bulunan lunapark çocukların gözdesi olduğu kadar yetişkinlerinde stresten uzaklaşarak gönüllerince eğlendiklerini belirten Başkan Hançerli, Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olan Karatay Hayvanat Bahçesi’nin de kaplan, aslan, kurt, alageyik ve kuş türleri gibi pek çok hayvana ev sahipliği yaptığını belirterek; Şehir Parkı’na gelen misafirlerin vahşi hayvanları yakından görebilmeleri için büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

sehir-parki-(1).jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.