'Biz de onu diyoruz: Günümüzün Abdülhamit Han'ı, Recep Tayyip Erdoğan'dır!'

'Biz de onu diyoruz: Günümüzün Abdülhamit Han'ı, Recep Tayyip Erdoğan'dır!'
Gezi destekçisi Meral Akşener, Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han düşmanı çıktı. Akşener'in Recep Tayyip Erdoğan'ı Sultan Abdülhamid Han'a benzetmesi ise Erdoğan'ı sevenlerce memnuniyetle karşılandı: Biz de onu diyoruz...

TBMM'de yaptığı konuşmada, Milli İradeyi hedef alan Gezi kalkışmasını, Sultan 2. Abdülhamid'e karşı başlatılan mücadeleye benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk Tv'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunurken sözü Abdülhamid Han'a getirdi.
Sultan Abdülhamid Han'ın yönetimini, CHP'nin ve solun kullandığı Jontürk söylemi "istibdat yönetimi" olarak niteleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Abdülhamid'e benzetti.

Akşener, "Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum." dedi.

'1908'DE İSTİBDATA KARŞI DURAN RUH NEYSE GEZİ DE ODUR'

Akşener, daha önce partisinin meclis grubunda yaptığı konuşmada Gezi kalkışmasına sahip çıkarak, "1908'de istibdata karşı duran ruh neyse Gezi de odur" demişti. Akşener, Gezi kalkışmasının organizatörü Osman Kavala'ya verilen cezayı da eleştirmişti.

Parti toplantılarında ise Jöntürklerin Sultan Abdülhamid Han'a karşı geliştirdikleri slogan olan "Kahrolsun istibdat" yazıları dikkat çekiyor.

thumbnail-ftwo6eqx0aiohvq-001.jpg

KAYIHAN OSMANOĞLU:

Sultan 2.Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Twitter hesabı üzerinden İYİ Parti lideri Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Osmanoğlu, "Evlad-ı OSMANLI olarak diyorum ki biz geriye dönersek siz deliye dönersiniz" ifadelerini kullandı.

kayihan-osmanoglu-kimdir-kayihan-osmanoglu-yasi-13935865-5761-amp.jpg

AK PARTİLİLER AKŞENER'İN, ERDOĞAN'I SULTAN ABDÜLHAMİD'E BENZETMESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI: AKSİNİ SÖYLEMİYORUZ ZATEN, BİZ DE ONU DİYORUZ...

AK Partililer ve Erdoğan severler sosyal medyada, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sultan Abdülhamid'e benzetmesinin doğru bir tespit olduğu yönünde ortak görüş belirterek, "Aksini söylemiyoruz, biz de onu söylüyoruz. Karşı tarafta anlatamıyorduk, Allah söyletti. Akşener'le kabul ettirmiş olduk" değerlendirmeleri yaptı.

erdogan-abdulhamid.jpg

İşte o paylaşımlardan bazıları:

>"Bizde onu diyoruz. Günümüzün Abdülhamit Han'ı, Recep Tayyip Erdoğan'dır #Reisi Desteklemek Siyasi tercih değil, Vatani bir mecburiyettir."

>"Bugünün Abdülhamit Hanı Recep Tayyip Erdoğan dır." Evet; Biz'de o yüzden ölümüne, Recep Tayyip Erdoğan diyoruz."

>"Bozuk saat bile günde iki kez doğru zamanı gösterir. Meral Akşener: Bugünün Abdülhamit'i Recep Tayyip ERDOĞAN'dır. Zaten biz de bu bilinçle bağrımıza basıp, Emanuella Karasso'lara karşı göğsümüzü siper etmişiz."

untitled-3.jpg

>“Bu günün Abdülhamit’i, Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözü doğru tespit. Meral Akşener, bu söylemiyle İYİ PARTİ’nin de günümüz İttihat ve Terakki Cemiyeti olduğunu ilan etmiş. Akşener’in MHP’yi ele geçirme sürecinden beri kendisine ve partisine biçtiği rol de iyice şekillenmiş oldu.

erdogan-abdulhamid-001.jpg

>"Meral Akşener"in "bu zamanın Abdülhamit Han'ı Recep Tayyip Erdoğan'dır"demesi bizim yılardır karşı tarafa inandırmaya çalıştırdığımız hakikati bir çırpıda kabul ettiler. Abdülhamit'i devirdiniz Osmanlı'yı böldünüz."

>2023 seçimleri yaklaştıkça herkez safını, rengini daha iyi belirtmeye başladı. Meral Akşener; Tayyip Erdoğan Abdülhamit ben ittihat terakki dedi.Şimdi herkez safını seçsin Abdulhamitcimisiniz yoksa ittihatcimi? Ben sonuna kadar #Abdulhamitciyim

untitled-2.jpg

untitled-4.jpg

>"Meral Akşener "Bugünün Abdülhamit'i Recep Tayyip Erdoğan'dır demiş. Peki o halde siz kimsiniz?"

>"M. Akşener Abdülhamit hana hakaret ederek CHP tabanına oynuyor çünkü asıl hedefi ana muhalefet lideri olmak"

erdogan-hamdulhamid.jpg

>"Abdülhamit Han'a laf eden Emmanuel karasu zihniyetlilerin partisinin amblemi IYI olamaz. Rabb'im size fırsat vermesin inşaallah"

>>"Düşmanın en çok nefret ettiği liderimiz Abdülhamit'ti. Erdoğan bu sıralamada zirveye oturdu. Akşener ise karşı listede hızla yükseliyor.."

ftef-jtwyaaq3sx.jpg

untitled-5.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SEN KİM SULTAN ABDÜLHAMİD'E SAYGISIZLIK KİM...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları tarafından Yeni Adana Stadyumu'nda düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni"nde Akşener'e tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan Abdülhamid Han için"istibdat yönetimi" diyen Akşener'in, bu sözleri karşısında sessiz kalan "6'lı Masa"nın ortaklarından; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu da isim vermeden eleştirmişti.

Abdülhamid Han'ın hayatı boyunca, devrinin emperyalistleriyle ve onların içerideki maşalarıyla mücadele etmiş bir medeniyet ve millet sevdalısı olduğunu dile getiren Erdoğan şölendeki konuşmasında şunları söyledi:

"Varsın birileri Gezi olaylarını Abdülhamid Han'ın devrilişine benzeterek emperyalistlere selam dursun, biz ecdadın izinden yürümeyi sürdüreceğiz. Tabii burada 6'lı masanın etrafında buluşanlara tek tek, Abdülhamid nezdinde yapılan bu ecdat, tarih ve değer düşmanlığına katılıp katılmadıklarını sormak da hakkımızdır. Öyle ya gençlerimizin, kimin kim olduğunu, hangi müşterekler etrafında buluştuğunu bilmeye hakkı var. Siz, işte bu emperyalist ağızlılara hak ettikleri cevabı verecek gençliksiniz. Gençler, Sultan Abdülhamid'e laf atan, dil uzatan hanımefendiye şunu sormak lazım, 33 yıl 'hasta dev' diye takdim edilen Osmanlı'yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamid'e hakaret, haddini aşmaktır ve bu haddini aşanlara bu millet inanıyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım sen kim, Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim.

aksener.jpg

O MASADA 3 TANESİ VAR Kİ ABDÜLHAMİD'E BUGÜNE KADAR LAF SÖYLETMEMİŞLERDİ...

Ve o 6'lı masada olanlardan, isim vermeyeceğim, 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi, şimdi ne oldu bunlara da sus pus oldular. Ne oldu bunlara da aynı masanın etrafında oturdukları halde Sultan Abdülhamid cennet mekan, ona laf atanlara haddini bildiremediler. 33 yıl dile kolay. Bu millet, ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum