'Bizim Üzerimize Geliyorlar'

'Bizim Üzerimize Geliyorlar'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP ve CHP'lilere karşı provokasyonların bundan sonra daha fazla olacağını savunarak, "Bizim üzerimize geliyorlar." dedi

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Hafta sonu Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, parti olarak Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e kadar Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlediklerini anımsattı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Arabayla gittiğimde bütün kavşakların büyükşehir belediyesine ait hafriyat kamyonlarıyla kesildiğini gördüm. Bundan daha büyük bir ayıbı Türkiye Cumhuriyeti yaşamamıştır. İnsanın onuruyla bu kadar oynanmaz ki... Cumhuriyeti kuranlar bütün mazlum ülkelere örnek olmuşlardır. Çünkü Cumhuriyet bir aydınlanmadır. Cumhuriyet padişahın, sultanın kulu olmak değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür bireyi olmak demektir."

Cumhuriyetin tam demokrasiyle taçlandırılmadığı sürece içi boş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, bunun için herkesin ortak mücadelesi gerektiğinin altını çizdi.

Dördüncü devrimi yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun da Cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandırmak olduğunu, bunun mücadelesini vereceklerini bildirdi.

-Tezcan'a yapılan silahlı saldırı


Yürüyüş sonrası akşam eve gittiğini ve huzur içinde divana uzanma fırsatı bulduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, ancak Aydın'da Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırı haberini aldığını anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'ye ve CHP'lilere karşı provokasyonların bundan sonra daha fazla olacağını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Şehit cenazesinde benim üstüme kurşun atan, genel başkan yardımcımızın bu şekliyle kurşunlanması, il başkanlarımızın sokak ortasında darp edilmeye çalışılması, bizim üzerimize geliyorlar. Cumhuriyet mitinginde de söyledim, şimdi de söylüyorum; bu ülkeye tam demokrasiyi getirmek için eğer bir bedel ödenecekse sözüm sözdür o bedeli önce ben ödeyeceğim." dedi.

Bir taraftan PKK saldırılarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Şavşat'ta silahlı PKK saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Yılmadık, yılmayacağız. Kim olursa olsun. Şimdi genel başkan yardımcılarımıza karşı benzer bir saldırı yapılıyor. Ondan da yılmayacağız. Hemen şöyle bir kumpas da kurdular, 'efendim bu silahı sıkan ülkücüymüş' diye gazeteci soruyor. Aydın'da söyledim, yine söylüyorum. Ülkücüler vatanseverdir, biz de vatanımızı severiz. Bayraklarını severler, biz de bayrağımızı severiz. Eline silah tutuşturulup birisine ateş etmesini sağlayanlar asla bir ülkünün adamı olamazlar. Onlar kişiliksiz, kullanılmaya müsait insanlardır. 'Devletin taktığı kelepçeyi şeref olarak taşıyacakmış.' Kelepçeyi şeref olarak taşıyanlar karanlık insanlardır. Niye bayrak senin şerefin değil? Vatan, demokrasi niye senin şerefin değil? Çünkü bu tür insanlar karanlık insanlardır. Bu tür insanların cebine üç beş kuruş koyunca yapmayacakları iş yoktur. Bunlar satılık insanlardır. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; bize yönelik provokasyonlar konusunda çok dikkatli olmalıyız, provokasyonlara gelmemeliyiz. Sağduyulu olmalıyız, dikkatli olmalıyız, olayları soruşturmalıyız."

Faili kısa sürede yakalayıp adalete teslim etmeleri nedeniyle Aydın Valisi'ne, Başsavcısı'na, Emniyet Müdürü'ne ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, olayın planlı bir saldırı olduğunu ve arkasındaki iradenin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

-"Bedel ödeyen bir gazetedir"


CHP lideri Kılıçdaroğlu; Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan, Ali Bulaç, Şahin Alpay ile Murat Aksoy cezaevinden çıksın diye mücadele ederlerken, dün Cumhuriyet gazetesine, yazarların evlerine baskın yapıldığını vurguladı.

Savcının, "Cumhuriyet gazetesi FETÖ'cü ve PKK'lı" olduğu için gözaltı kararı verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Savcıya şunu söylemek isterim; bir haksızlık yapmış, IŞİD'i unutmuşlar. Bunu da dahil etselerdi. Bu savcıya ve savcıya talimat veren siyasi iradeye seslenmek isterim; her dönemde, her darbe sonrası 12 Mart, 12 Eylül ve 15 Temmuz bedel ödeyen bir gazetedir. Cumhuriyet gazetesi, basın dünyasının akademisidir. Görüşü ne olursa olsun her kişi, 'Acaba Cumhuriyet ne yazdı?' diye sabah gazeteyi eline alır çünkü Cumhuriyet farklı bir gazete, fikir, aydınlanma gazetesidir." diye konuştu.

-"Bahçeli'ye bir daha hatırlatıyorum"


Hiç kimsenin, hiçbir siyasi liderin tuzağa düşmemesi gerektiğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Türkiye'nin bekasını düşünüyorsak, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini savunuyorsak, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ülke, bayrak, demokrasi, demokratik parlamenter sistem bizim ortak paydamızdır. 150 yıllık bir tecrübeyi atacaksın, bir kişiye koltuk uğruna Türkiye'yi ateşe atacaksın. Buna izin vermeyeceğiz. Başkanlık sistemini, Abdullah Öcalan da istiyor. Kendi kitabında ifade ediyor. Sayın Bahçeli'ye bir daha hatırlatıyorum, hepimizin sorumluluğu var. Diyeceksiniz ki 'Bunlar şimdi PKK ile kavga ediyor'. Dün de kavga ediyorlardı, 10 dakika sonra barışırlar. Bana koltuğu ver, ülkeyi at ateşe." diye sürdürdü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.