BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Kuveyt'te

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Kuveyt'te
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Kuveyt Emiri Sabah ile müzakereler öncesi bir araya geldi- Yemen hükümeti adına müzakerelere katılacak heyet Kuveyt'e geldi

KUVEYT (AA) - Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed ile bir araya geldiği bildirildi.

Ahmed, Sabah ile yaptığı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Hamad es-Sabah'ın da katıldığı görüşme sonrası basın açıklaması yaptı. Ahmed, görüşmede yarın Kuveyt'te düzenlenmesi beklenen Yemen müzakereleri öncesi son hazırlıklarla ilgili bilgi aldığını belirtti. Ahmed, Kuveyt müzakerelerinin Yemen krizinin çözümüne katkı sağlayacak şekilde sonuçlanması temennisinde bulundu.

Müzekereler öncesi Yemen'de yürürlüğe giren ateşkesle ilgili olarak Ahmed, "Bazı ihlallere rağmen genel olarak ülkenin büyük kesiminde istikrar hakim" dedi.

Öte yandan, Yemen hükümeti adına müzakerelere katılacak heyetin Kuveyt'e geldiği, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i temsil edecek heyetin ise henüz Yemen'den ayrılmadığı belirtildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, yarın sabah gerçekleştirilmesi planlanan müzakere açılış oturumu, Husi heyetinin henüz gelmemesi nedeniyle akşama ertelendi. Kuveyt'e gelen hükümet heyetinin 10 kişiden oluştuğu kaydedildi.

Yemen'de Birleşmiş Milletler'in (BM) çağrısı üzerine, Kuveyt'teki müzakereler öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan gece yarısından itibaren ateşkes yürürlüğe girmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.