BM'den Yemen için 1,8 milyar dolar yardım çağrısı

BM'den Yemen için 1,8 milyar dolar yardım çağrısı
Yemen'deki çatışmalardan etkilenen 13,6 milyon insana bu yıl yapılacak insani yardımlar için BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 1,8 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler, Yemen'deki çatışmalardan etkilenen 13,6 milyon insana bu yıl yapılacak hayati ve kritik insani yardımlar için 1,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin, 100'den fazla yardım kuruluşu tarafından koordine edilen 2016 yılı Yemen İnsani Müdahale Planı açıklandı.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, Yemen İnsani Durum Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen krizinin diğer ülkelerde ve bölgelerdeki krizler nedeniyle gözden uzak kaldığını belirterek "Yemen'i unutulan bir kriz olarak bırakamayız" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Yemen'de 21,2 milyonun yani her beş Yemenliden dördünün insani yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi.

Geçen yıl BM'nin Yemen için 1.6 milyar dolar yardım çağrısında bulunduğu ve bu yardım talebinin yüzde 56'sı yani 892 milyon doların karşılandığı duyuruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.