Böbreğiyle oğluna hayat verdi

Böbreğiyle oğluna hayat verdi
Aydın'da, yaklaşık 10 yıl önce organ bağışında bulunan Eyüp Tezer, rahatsızlanması üzerine bir böbreğini oğluna verdi- Tezer: "Ben başkalarına iyilik yapmak isterken, Allah bana oğluma iyilik yapmayı nasip eyledi"

AYDIN(AA) - Aydın'ın Çine ilçesinde 10 yıl önce organ bağışında bulunan Eyüp Tezer, rahatsızlanması üzerine böbreğinin birini oğluna verdi.

Çine Devlet Hastanesi'nde görev yapan Emre Tezer'in, 5 yıl önce bir rahatsızlığı sırasında yapılan kontrolde doğuştan tek böbrekli olduğu ortaya çıktı. İlerleyen yıllarda böbrek yetmezliği tanısı konan Tezer'e doktorlar organ nakli olması gerektiği söyledi.

Organlarını 10 yıl protokolle bağışlayan baba Eyüp Tezer (61), durumu öğrenmesinin ardından bir böbreğini oğluna vermek istedi. Doktorların gerçekleştirdiği testlerin ardından baba Tezer'in bir böbreği oğluna nakledildi.

Baba Tezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organlarını kendisinin hayatını kaybettikten sonra kullanılması için bağışladığını söyledi.

Zor durumdaki insanlara yardımcı olmak için bağış yaptığı aktaran Tezer, "Ben başkalarına iyilik yapmak isterken, Allah bana oğluma iyilik yapmayı nasip eyledi. Organ bağışı maalesef ülkemizde henüz yaygın değil. Yardımsever bir toplum olmamıza rağmen bu konuda çok az bilgiye sahip olan toplumumuz organ bağışı yapmakta biraz geri planda kalıyor" dedi.

Tezer, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

Babasından aldığı böbrekle sağlığına kavuşan Emre Tezer ise herkesin sağlığının kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi.

Tezer, babasının böbreğinin vücuduna uyum sağladığı için şanslı olduğunu aktararak, "Babamın böbreğini taşıdığım için mutluyum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.