Böbrek beklerken karaciğeriyle umut oldu

Böbrek beklerken karaciğeriyle umut oldu
Balıkesir'de 10 yıldır diyaliz ünitesine bağımlı yaşayan ve böbrek nakli bekleyen 80 yaşındaki kadının beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan karaciğeri bir hastaya umut oldu

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de böbrek nakli bekleyen 80 yaşındaki M.G'nin beyin ölümü gerçekleşince karaciğeri başka bir hastaya nakledilmek üzere alındı.
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz ünitesine bağımlı yaşayan ve organ bekleyen M.G. adlı kadının bugün beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.
Ailesinin, hastanın isminin açıklanmasını istemediğini ancak organ bağışına izin verdiğini belirten Suluoğlu, karaciğerin Bursa'da Acıbadem Hastanesinde bir hastaya nakledilmek üzere alındığını ifade etti.
Suluoğlu, "Kronik böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz cihazına mahkum yaşayan merhumemiz 80 yaşlarında. Ne yazıkki kendisinde böbrek yetmezliği olduğu için böbrekleri hastalara umut olamadı ama karaciğeri organ yetmezliğinden mustarip bir karaciğer hastasına nakledilecek. Bunun sonucunda da en azından bir hastamız organ yetmezliğinden senelerdir tedavi gören bir hastamıza umut olacak. Biz, hastamızın ailesine bu güzel davranışlarından ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.