Böbrek nakliyle hayata tutundu

Böbrek nakliyle hayata tutundu
Kahramanmaraşlı 17 yaşındaki genç, kadavradan gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu

GAZİANTEP (AA) - Yaklaşık 2,5 yıldır böbrek rahatsızlığıyla mücadele eden Kahramanmaraşlı 17 yaşındaki Aydın Kurt'a, Gaziantep'te kadavradan böbrek nakli gerçekleştirildi.

Sanko Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, halsizlik nedeniyle gittiği Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde böbrek hastalığı teşhisi konulan Kurt, ilaç tedavisi yeterli olmaması üzerine diyaliz tedavisi gördü.

Rahatsızlığı nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan Aydın Kurt, "Diyaliz süreci çok zordu. Kolum şişiyor, canım yanıyordu. İstediğimi yiyemiyordum, içemiyordum. Yorgunluk, halsizlik oluyordu. Ailem organ bağışı yapmak istedi, ancak kadavradan nakil için başvurduğumuzdan, 'bir haber gelebilir' diye umutla bir süre beklemeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

Diyaliz tedavisi gördüğü sırada kadavradan nakil için Özel Sani Konukoğlu Hastanesine kaydını yaptırdığını ve başvurduktan 6 ay sonra uygun organ çıktığını aktaran Kurt, müjdeyi alan annesinin kendisini aradığında koşarak eve gittiğini vurguladı.

Haberi alınca çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın Kurt, şunları kaydetti:

"Sonra ailemle hastaneye geldik. Gerekli tetkikler yapılarak ameliyata girdim. Ameliyat beni hiç korkutmadı, çünkü hastanede bana çok iyi bakılacağını biliyordum. Doktorlarım Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Doç. Dr. Selman Ünverdi çok ilgiliydi. Her şeyden çok memnun kaldım. Bağışı yapan aileye çok teşekkür ederim. Benim yaşadıklarımı düşünerek, herkesin bağış yapmasını istiyorum. Organ bağışıyla aslında can bağışlıyorlar."

Bir fabrikada işçi olarak çalışan baba İzzet Kurt (52) ise oğlunun rahatsızlığını öğrendikten sonra tavsiye üzerine farklı illerde sağlık kuruluşlarıyla görüştüklerini, son çare olarak organ naklini düşündüklerini belirtti.

Uygun kadavra çıkmazsa oğluna kendi böbreğini verme kararı aldığını kaydeden Kurt, "Ama organ bağışı sayesinde buna gerek kalmadan oğlum sağlığına kavuştu. Gaziantep'te böyle bir merkezin olması, çevre illerdeki hastalar için de çok büyük bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

Ev hanımı olan anne Güllü Kurt da (46) evladını diyalize her gönderişinde gözyaşı döktüğünü belirterek, "Yaşadığı sıkıntılara dayanamıyordum. Uygun kadavra çıktığı haberini aldığımda çok büyük mutluluk yaşadım" dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Selman Ünverdi de genç bedenlerin, bağışlanacak organlarla hayata kaldıkları yerden devam etme şansı bulduklarına işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.