Böbrek nakliyle sağlığına kavuştu

Böbrek nakliyle sağlığına kavuştu
Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği, Çanakkale'de 4 yıldır diyaliz tedavisi gören kişiye nakledildi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de 4 yıldır böbrek nakli bekleyen 54 yaşındaki hasta, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Böbrek yetmezliği teşhisiyle diyaliz tedavisi gören Engin Erdoğan, Bursa, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda organ nakil merkezine başvurdu ancak arayışlarından sonuç alamadı.

ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki organ nakil ünitesine yaklaşık bir ay önce müracaat eden Erdoğan'a beklediği müjdeli haber, 29 Mart'ta verildi.

Bursa'daki Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbreklerinden biri, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ekibince alınarak Çanakkale'ye getirilip Erdoğan'a nakledildi.

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 4 yıldır diyalize bağlı yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Engin Erdoğan'ın şeker ve tansiyon rahatsızlıklarının da bulunduğunu belirten Özkul, "4 yıldır diğer illerdeki çeşitli organ nakil merkezlerinde böbrek nakli bekliyor, bu süreçte diyaliz tedavisi görüyordu. Bize başvurduktan bir ay sonra böbreğine kavuştu. Ameliyat başarılı geçti. Bizim de ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi olarak 10'uncu naklimiz." diye konuştu.

Erdoğan ise doktorlarına teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.