Böbrek Yetmezliğine Bitkisel Kür

Böbrek Yetmezliğine Bitkisel Kür
Böbrek yetmezliği gibi ciddi bir sağlık sorunu için bitkisel kürler uygulamadan önce kesinlikle bir sağlık profesyoneliyle görüşmeniz önemlidir. Bitkisel kürlerin etkileri bireyden bireye değişebilir.

Böbrek yetmezliği ve böbrek sirozu için kullanacağımız dört bitki var. Yoğurt otu, sarı ballı baba, ve Altın Başak otu. Öncelikle 2,5 su bardağı klorsuz suyumuzu kaynatıyoruz. İçerisine bir tutam yoğurt otu ekliyoruz. Bu kürü böbrek yetmezliği ve böbrek sirozu için öneriyoruz.

Bir tutam Altın Başak, bir tutam da sarı ballı baba ilave edeceğiz. Doğru türü, sarı pamuksu çiçeği ile olacak, kurutulmuş yani çiçeklerine baktığınızda iplik gibi görünen bir tür olması lazım. 6 dakika kaynatacağız. Sonra bir tutam da yoğurt otu ilave edeceğiz. 5 dakika daha kaynatacağız. Kabımızın ağzı da kapalı olursa iyi olur. Toplamda, kaynatma süresi 11 dakika olacak. Sonra sıcakken süzüyoruz.

Hazırladığımız karışımdan toplamda 2 su bardağı su çıkması gerekiyor. Yarısını sabah kahvaltısından, diğer yarısını da akşam yemeğinden iki saat sonra içiyoruz.

Öğleyin de biberiye bitkisi uygulayacağız. Biberiye bitkisi aynı zamanda ürik asit yüksekliği ve böbrek yetmezliğinde çok görülen ürik asit, üre, kreatinin yüksekliği için öneriyoruz. Bir su bardağı klorsuz suyu kaynatıyoruz, içerisine bir tatlı kaşığı biberiye ilave ediyoruz. Kısık ateşte 9 dakika kaynatacağız. 9 dakikadan itibaren süzüyoruz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.