Bodrum-Anamur arasında fırtına uyarısı

Bodrum-Anamur arasında fırtına uyarısı
ANTALYA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında 21 Şubat'ta rüzgarın hızının saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği...

ANTALYA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında 21 Şubat'ta rüzgarın hızının saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bodrum-Anamur arasında 21 Şubat Pazar günü rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, açıklarda 9 ila 10 kuvvetinde (90-100 kilometre/saat) "tam fırtına" şeklinde esecek.

Fırtına, 22 Şubat Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.

Meteoroloji yetkilileri, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere tüm vatandaşlar ve yetkilileri, tedbirli olmaları konusunda uyardı.

- Yağışlı hava geliyor

Öte yandan, hafta başından itibaren mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde gerçekleşen hava sıcaklıkları, 21 Şubat Pazar günü başlayacak yağışla 5-7 derece azalacak. Yağışlı sistem bölgeyi aynı gün terk edecek.

Yağışın ardından gelecek kuzey yönlü rüzgarla sıcaklıklar, iç kesimlerde eksi 3 dereceye kadar düşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.