Bodrum'da deniz ve çevre temizliği çalışması

Bodrum'da deniz ve çevre temizliği çalışması
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dalgıçlar ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte denizden ve sahilden yarım tona yakın atık toplandı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde dalgıçlar ve öğrenciler, deniz ve sahilden çöp topladı.

Bodrum Belediyesince "Denize mavi yakışır" sloganıyla başlatılan temizlik çalışması, Kadıkalesi Mahallesi'nde devam etti. Denizde 10 dalgıç, sahilde de çok sayıda öğrencinin destek verdiği çalışmada, yaklaşık iki saatte yarım tona yakın atık toplandı.

Aralarında iskele panosu, şemsiye, otomobil lastiği, kova, boru ve bazı işletmelerin reklam tabelalarının da olduğu atıklar denizden teknelerle sahile getirildi. Atıklar bir süre sergilendikten sonra ayrıştırılarak belediye personelince kamyonetle çöplüğe götürüldü.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Denize mavi yakışır" sloganıyla başlattıkları çalışmada, ikinci yıla girdiklerini söyledi.

Doğan, "Önümüzdeki hafta da Gümüşlük Mahallesi'nde çalışmaya devam edeceğiz. Denizlerde ve çevrede insanların attığı atıklarla bir çok çöp oluşmuş. Bunları ekiplerimizle çıkartıyoruz. Bizim denizlerimiz kirli değil. Bunlar tamamen insanların attıkları atıklar. Kolay yolu seçip denize çöp atmayalım." diye konuştu.

Dalgıçların deniz dibinden atıkları toplama çalışması, sualtı kamerasıyla da görüntülendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.