Bodrum'da deniz ve kıyı temizliği etkinliği

Bodrum'da deniz ve kıyı temizliği etkinliği
Bitez sahilinde düzenlenen etkinlik kapsamında dalgıçlar denizde, öğrenciler kıyıda temizlik yaptı- Deniz dibi temizliği çalışmasının kamerayla görüntülendiği etkinlikte, sudan çok sayıda plastik ve evsel atık çıkarıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum'da dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla deniz ile kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.

Bodrum Belediyesinin "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlediği etkinlik, bu kez Bitez Limanı'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 10 dalgıcın katıldığı temizlik çalışmasında, denizden kısa sürede içecek şişesi, plastik boru, saksı, işletme tabelası ile çöp konteyneri gibi çok sayıda malzeme çıkarıldı.

Dalgıçlar tarafından teknelere alınan atıklar, görevlilerce sahile getirildi. Burada sergilenen atık malzemeler, Bodrum Belediyesi yetkililerince çocuklara gösterilerek, denizlere çöp atılmaması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Memduh Bölük, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlik çalışmasına Bitez Limanı'ndan devam ettiklerini söyledi.

Etkinlikte, yine bilindik görüntülerle karşılaştıklarını ifade eden Bölük, "Çalışmalar yarımada genelinde devam edecek. Maalesef denizlerimiz çok kirli. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olması lazım" dedi.

- Öğrenciler de destek verdi

Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün de çalışmalara sahilden öğrencilerle destek verdiklerini kaydetti.

Güzelgün, denizler ve çevrenin daha temiz tutulması gerektiğine işaret etti.

Öğrencilerin, yaklaşık bir saat süren temizlik çalışması sonucu topladığı atık malzemeler, belediye ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, dalgıçların yaptığı deniz dibi temizliği çalışması, sualtı kameralarınca da görüntülendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.