Bodrum'da denizin dibi temizlendi

Bodrum'da denizin dibi temizlendi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 11 dalgıcın katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasında, denizden az miktarda atık malzeme çıkartıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde 11 dalgıcın katılımıyla denizin dibi temizlendi.

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla belediye ekiplerince bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Liman Müdürlüğü ile TEMA Vakfı gönüllüleri de destek verdi. İlçeye bağlı Mazı Mahallesi'ndeki çalışmaya belediyeye bağlı 11 dalgıç ile bazı balıkçılar katıldı.

Aşağı Mazı'dan başlayan temizlik çalışmasını, bölgeye getirilen çocuklar da izledi. Aileleri ve öğretmenleriyle sahile gelen çocuklara, deniz ve çevre temizliği konusunda bilgiler verildi.

Yaklaşık iki saat süren temizlik çalışması sonrası denizden az miktarda çöp çıkartıldı. Sahile çıkartılan ve burada bir süre sergilenen çöpler, daha sonra belediye ekiplerince ayrıştırılarak çöplüğe götürüldü.

Temizlik çalışmasını izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla geçen yıl başlatılan temizlik çalışmasını bu yıl da sürdürdüklerini söyledi.

Çalışmaya Bodrum'un en uzak mahallesinden başladıklarını anlatan Kocadon, "Yaptığımız ilk dalışlarda gördük ki gerçekten koyda fazla bir atık çıkmadı, bu da bizi oldukça mutlu etti" dedi.

Mahallede yaşayan vatandaşlara teşekkür eden Kocadon, çocukların çevre temizliği konusunda küçük yaşlarda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Temizlik çalışmasının ilçedeki 15 mahallede daha devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.