Bodrum'da kuruyan ağaçları boyayarak yeşillendirmeye çalıştılar

Bodrum'da kuruyan ağaçları boyayarak yeşillendirmeye çalıştılar
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat çalışması nedeniyle kesme izni aldıkları ağaçları yaşatmak için başka bir bölgeye diktiren inşaat firmasının yetkilileri, kurumaya başlayan çam ağaçlarının iğnelerini boyayarak yeşillendirmeye çalıştı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde inşaat çalışması sırasında başka bir alana taşınan çam ağaçları boyanarak yeşillendirilmeye çalışıldı.

Ortakent-Yahşi Mahallesi Seyir Tepesi mevkisinde özel bir firma, yaklaşık bir ay önce villa yapımı için inşaat çalışması başlattı. Yaklaşık 4 dönümlük alanda bulunan irili ufaklı 50'ye yakın çam ağacının kesimi için Orman İşletme Şefliğinden izin alan firma yetkilileri, ağaçları başka bir noktaya taşıma kararı aldı. Firma yetkilileri, ağaçların kuruması üzerine iğneleri boyayarak yeşillendirmeye çalıştı.

İnşaat alanı sorumlusu Osman Altuntop, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşınan ağaçların az bir kısmının tuttuğunu, geri kalanların ise kuruduğunu anlattı. Yoldan geçenler için görüntü kirliliği oluşturmaması amacıyla ağaçları boyamaya karar verdiklerini belirten Altuntop, "Normalde bu ağaçlar tapulu arazi içerisinde kalan ve kesme iznimiz olan ağaçlardı ancak biz bu bölgeye taşıdık ve yeşillendirmeye çalıştık. Buraya 25 ağaç naklettik. Küçük ağaçlar da vardı. Onları başka bir bölgeye diktik ancak büyük ağaçlar diktiğimiz yerde tutmadı." dedi.

Altuntop, ağaçları nakletmek için büyük zorluklar yaşadıklarını da ifade ederek, "Bu ağaçları sökmek için vinç tuttuk. Hem sökerken hem taşırken hem de dikerken çok uğraştık ama maalesef tutmadı" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine ağaçların artık tutmayacağını söylemesine rağmen bu işlemi yaptıklarına işaret eden Altuntop, yine de şanslarını denediklerini ifade etti.

Öte yandan çevreden geçen bazı vatandaşların tepkileri üzerine bölgeye Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, bölgede bir süre inceleme yaptıktan sonra, inşaat yetkilileriyle görüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.