Bodrum'da sevgi "engel" tanımadı

Bodrum'da sevgi "engel" tanımadı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde engelli öğrencilerin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel yaptığı hediyelik eşyalar yoğun ilgi görüyor

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, 10 engelli öğrencinin 14 Şubat Sevgililer Günü için yaptığı hediyelik eşyalar yoğun talep görüyor.

İlçede faaliyet gösteren Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesinde eğitim gören engellilerin ürettiği hediyelik ürünler dikkati çekiyor. Vatandaşların bağışladığı kumaşlar ve doğadan toplanan ahşap ürünlerden hazırlanan sergi, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Sanat ve Kültür Merkezinde açıldı.

14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel sergide engellilerin yaptığı birçok ürünün de satışı yapıldı.

Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi Sorumlusu Hilal Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, atölye olarak sevgililer gününe özel kermes düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının satılan ürünlerle engellilere katkı sağlamak olduğunu ifade eden Karakaş, "Sevgi demek paylaşmak ve emek vermektir dedik. Sevgi dostlarımız bizi yalnız bırakmadılar" dedi.

Dekoratif el sanatları üzerine bir atölyelerinin olduğunu dile getiren Karakaş, "Oradan çıkan ürünlerden ufak bir sergi yaptık. Bu sergide 6'sı bedensel, 4'ü de zihinsel olmak üzere 10 engelli arkadaşımız görev aldı. Ürünlerimize de ilgi oldukça güzel" diye konuştu.

Bedensel engelli Nilüfer Ünlü, 14 Şubat için bir aydır çalışma yürüttüklerini belirtti. Ahşaptan sevgililerin alabileceği ürünler ürettiklerin anlatan Ünlü, "İçimizden geldiği gibi boyayarak ve çatlatma yaparak değişik ürünler yaptık. Beğenenler de alacak. Bu ürünler bir aylık çalışmalarımız sonucu çıktı" dedi.

Hediyelik eşyalardan alan Ülker Karaaslan, engellilere katkı sağlamak ve güzel ürünlerden almak için kermese geldiklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.