Bodrum'un hassas burunları "Alçı" ve "Vade"

Bodrum'un hassas burunları "Alçı" ve "Vade"
Muğla'nın Bodrum ilçesi girişinde güvenlik noktaları oluşturan jandarma ekileri, eğitimli köpekler "Alçı" ve "Vade"nin katılımıyla bomba ve uyuşturucu madde araması yapıyor

MUĞLA (AA) - Bodrum Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ilçe girişinde kurdukları denetim noktalarında eğitimli köpekler "Alçı" ve "Vade"nin desteğiyle adeta kuş uçurtmuyor.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaktaki Güvercinlik mevkisinde oturdukları kontrol noktasıda, uyuşturucu madde arama köpeği "Alçı" ve patlayıcı madde konusunda eğitimli "Vade" isimli köpek ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özellikle şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler ve kapalı kasa araçlar üzerinde uygulama yapan ekipler, şüphelendikleri araçların bagajlarını da köpeklerin yardımıyla arıyor.

Uygulamalarda durdurulan otobüs sürücüsü Nuri Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kontrollerde köpeklerin de kullanılmasının çok daha iyi sonuç vereceğini düşündüğünü söyledi.

Yapılan bu uygulamalarla kendilerini çok daha güvende hissettiklerini anlatan Şahin, "Bu tür uygulamaların sürekli yapılması gerekiyor. Bizler de yolcularımız da bu uygulamalardan memnun. Yolcularımız da güvenli şekilde seyahat ediyorlar." diye konuştu.

Söz konusu bölgede 2016 yılının ilk 4 ayında yapılan uygulamalarda, 692 adet uyuşturucu hap, yaklaşık 5 kilogram esrar ele geçirildi. Söz konusu malzemelerle ilgili gözaltına alınan 20 kişiden 5'i tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.