Boğaziçi Köprüsü'nde "intihara yönlendirme" soruşturması

Boğaziçi Köprüsü'nde "intihara yönlendirme" soruşturması
İntihar girişiminde bulunan kişiye, "atlayacaksan atla" dedikleri iddiasıyla, "intihara yönlendirme" suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi, serbest bırakıldı - Nöbetçi hakimlik, şüpheliler hakkında her hafta bir gün en yakın güvenlik

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, korkuluklardan inmek üzereyken "atlayacaksan atla" dedikleri iddiasıyla "intihara yönlendirme" suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 2 kadın, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık ifadesinin ardından "intihara yönlendirme" suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen H.U. (49) ile M.Ö'nün sorgu işlemi sona erdi.

Hakimlik, serbest bırakılmasına hükmettiği şüpheliler hakkında, haftada bir gün en yakındaki güvenlik birimine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

Serbest bırakılmasına karar verilen H.U, adliyeden dışarı çıkarken kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, "Ben o değilim" dedi.

Adliyeden çıkan H.U'nun eski eşi Mustafa Patkavak ise eski eşinin lenf kanseri olduğunu, ilaç kullandığını ve polisler kendisini köprüden alırken kadınlar günü nedeniyle şaka yapıldığını düşündüğünü belirterek, "Çünkü şok oldu, olayın gerçekliğini gece anladı. 'Köprüden atla' diyecek insan değil. Sadece, araba tam adamın yanına geliyor, adam elini bıraktığı zaman çığlık sesleri geliyor arabadan, o kadar. Eşim korkuyla çığlık atmış" diye konuştu.

H.U'nun akrabası olan diğer şüpheli M.Ö'nün ise mazlum ve sakin bir kişi olduğunu söyleyen Patkavak, "Niye insanın ölümünü istesin de 'atla' desin. Trafikte kim bunalmadı ki o gün? Tam 3 saat o trafikte, hamilesi var, kalp hastası var, tansiyon olan var, arabada ayılıp bayılan var. Bir insanı konuşuyoruz ama o anda trafikte olan o kadar insanı konuşmuyoruz. Herkes küfretmiş olabilir, herkes dert yanmış, bağırmış çağırmış olabilir" ifadesini kullandı.

Boğaziçi Köprüsü'nün korkuluklarına dün saat 09.30 sıralarında çıkan Erol Çetin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından iknaya çalışılmış, köprüde yoğunlaşan trafikte sürücüler uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. Tüm ikna çabalarına rağmen, bir süre sonra üzerindeki tişörtü çıkaran Çetin, kendini korkuluklardan aşağı bırakmıştı. Deniz Polisi tarafından sudan çıkarılan Çetin, sağlık ekiplerinin çabasına karşın kurtarılamamıştı.

İntihardan önce müzakereci polisin ikna ettiği Erol Çetin'in, korkuluklardan inmek üzereyken köprüden otomobille geçen H.U. (49) ile M.Ö.’nün (27) aracın camını açarak, "Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırıp küfür etmeleri nedeniyle atladığı iddia edilmişti. Köprüdeki polis ekipleri de iki kadını gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.