Boğaziçi Üniversitesi'nde Dehşet!

Boğaziçi Üniversitesi'nde Dehşet!
Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurdunda bir skandal yaşandı. Yurdun yangın merdivenlerinden 5'inci kattaki odaya giren bir kişi kadın öğrenciye jiletle saldırdı

Boğaziçi Üniversitesi Sarıyer Hisarüstü öğrenci yurdunda bir skandal yaşandı. Sabah saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi yangın merdivenlerinden 5'inci kattaki odaya çıkarak, elindeki jiletle bir kadın öğrenciyi tehdit ederek tecavüze kalkıştı. Zanlı tarafından jiletli saldırıya uğrayan kadın öğrenci kollarından yaralandı, hastaneye kaldırıldı. Kaçan zanlının görüntüleri ise kamera kayıtlarında yer aldı.

YANGIN MERDİVENLERİNDEN GİRİP TECAVÜZE KALKIŞTI

Bugün saat 06.00'da Boğaziçi Üniversitesi Sarıyer Hisarüstü yurdunda tecavüz skandalı yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi sabah saatlerinde yurdun yangın merdivenlerinden 5'inci kattaki odaya girerek bir kadın öğrenciye jiletle saldırarak öldürmekle tehdit edip, tecavüze kalkıştı.

GÜVENLİK YAKALAYAMAMIŞ

Saldırıya uğrayan öğrencinin arkadaşı Rezzan Yargı olay anını şöyle anlattı: "Bugün sabah altıda güney yurtta tek kalan bir kadın arkadaşımızın odasına kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir erkek elinde jiletle girip öldürme tehdidiyle tecavüz etmeye kalkışmış. Yan odasındaki arkadaşının fark etmesiyle kaçmış, güvenlik de yakalayamamış." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi bu sabah saat 06.00 sularında Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na bir saldırganın girerek bir kız öğrenciyi yaraladığını açıkladı.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Boğaziçi Üniversitesi de olayı kabul edip açıklama yaptı.

İşte üniversiteden yapılan açıklama:

"08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06.00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşkali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.

RESMİ SORUŞTURMA BAŞLADI

Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır."

 

KAYNAK:HABERLER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.