Bölgesel Federasyonlar Toplantısı yapıldı

Bölgesel Federasyonlar Toplantısı yapıldı
İSTANBUL (AA) - Bölgesel Federasyonlar Toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.Hasan Doğan Milli...


İSTANBUL (AA) - Bölgesel Federasyonlar Toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bulunan Orhan Saka Salonu'nda düzenlenen organizasyona, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Makedonya, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'ın futbol federasyonları başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı.

Ayrıca, UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis ve Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker de etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, toplantıdan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri bölgesel toplantının kendileri için çok büyük bir şeref olduğunu dile getirerek, "Bu toplantının amacı, bölgesel olarak futbolumuzun altyapısını geliştirmek ve ortak hareket etmek. En önemlisi de UEFA ve FIFA'da bu 13 ülke nasıl beraber hareket ederiz, beraber yönlendirme yapıp, ağırlığımızı nasıl koyabiliriz? Toplantımızın içeriği tam olarak bu." diye konuştu.

Yıldırım Demirören, organizasyonun önemine dikkati çekerek, UEFA tarihinde bunun bir ilk olduğunu belirtti.

UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis ise bölgedeki futbol federasyonlarıyla bir araya gelecekleri önemli bir toplantı için burada bulunduklarını ve toplantının oldukça verimli geçeceğine inandığını kaydetti. Theodoridis, yarın Vodafone Arena'nın protokol açılışına katılacaklarını da ifade etti.

Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker de İstanbul'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Dostlarımla güzel bir futbol merkezinde bir araya geldim. UEFA ve FIFA meselelerinin konuşulacağı önemli bir toplantı olacak." şeklinde görüş bildirdi.

Suker, 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde aynı grupta yer alan Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanacak maç için şimdiden büyük heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.