Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar
Bitlis kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütünün kullandığı 9 ayrı sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirildi

ANKARA (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütünün kullandığı 9 ayrı sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10. Komando Tugay Komutanlığı tarafından, dün ve önceki gün Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamından yapılan aramalarda 9 ayrı sığınak ve barınak tespit edildi.

Barınak ve sığınaklarda, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silaha ait 4 adet şarjör ve 120 adet mermi, 10 adet boş kütüklük, 500 metre kablo, 60 kilogram amonyum nitrat, 3 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan mutfak tüpü, 8 adet pil, 2 adet araç aküsü, eksi 40 dereceye kadar koruyan bir adet uyku tulumu, 2 adet panço, bir adet sırt çantası ve çok miktarda gıda malzemesi ele geçirildi.

Söz konusu malzemeler imha edilirken, sığınak ve barınaklar kullanılamaz hale getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.