Bolu'da esnaf ile zabıta arasındaki gerginlik

Bolu'da esnaf ile zabıta arasındaki gerginlik
Belediye Başkanlığı:- "İgili iş yerleri hakkındaki 'ticari faaliyetten men kararı' gereği, mühürleme işlemi tesis etmek için sanayi sitesine giden zabıta memurlarımıza esnafın mukavemet ettiği görülmüştür. Sanayi esnafının mağdur olmaması için hakkında iş

BOLU (AA) - Bolu Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine yönelik karar alınan sanayi sitesindeki bazı iş yerleriyle ilgili esnafa 3 gün ek süre verildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Müdürlüğünce 10-12 Şubat'ta Bolu Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirilen rutin kontrollerde, ruhsatsız 7 iş yeri tespit edildiği belirtildi.

İş yerleriyle ilgili prosedürü tamamlamaları için esnafa 23 Şubat'a kadar süre verildiğine işaret edilen açıklamada, "Hakkında yasal işlemler için tutanak tanzim edilen iş yerlerinden ikisinin sahibi belediyeye başvurarak, ruhsatla ilgili işlemlerini tamamladı. Diğer 5 iş yerinin ise herhangi başvuruda bulunmadığı görüldü" ifadeleri kullanıldı.

Zabıtanın, sanayi sitesindeki işlemleri yasal prosedürler çerçevesinde yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bolu Belediyesi Encümen Toplantısı'nda ruhsatı bulunmayan 5 iş yeri hakkında 219 liralık idari para cezası ve ticari faaliyetten men kararı çıktı. Encümen kararları, 25 Şubat'ta 'kapatma tebligatı' ile iş yeri ilgililerine, mağdur olmamaları için 24 saat süre verilerek tebliğ edilmiştir. Dün ilgili iş yerleri hakkındaki 'ticari faaliyetten men kararı' gereği, mühürleme işlemi tesis etmek için sanayi sitesine giden zabıta memurlarımıza esnafın mukavemet ettiği görülmüştür. Sanayi esnafının mağdur olmaması için hakkında işlem yapılan iş yerlerine 3 günlük ek süre verilmiştir."

Bolu Sanayi Sitesi'nde dün bazı iş yerlerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemek isteyen zabıta ile esnaf arasındaki gerginliğe, polis ekipleri müdahale etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.