Bolu'daki ev ve samanlık yangını

Bolu'daki ev ve samanlık yangını
Köylülerin 1982 yılındaki yangın sonrası aldığı önlemler sayesinde olay daha az hasarla atlatıldı - Köy sakini Sert:- "O yangından sonra köyde bulunan her sokak girişine bir yangın vanası koyduk. Çeşitli yerlere önünde küçük havuzlar bulunan çeşmeler yapı

BOLU (AA) - Bolu'nun Kuzfındık köyünde meydana gelen yangında zararın büyümesi, köylülerin 1982 yılındaki yangında kazandığı tecrübe ve sonrasında aldığı tedbirler sayesinde önlendi.

Bolu'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzfındık köyünde 34 yıl önce meydana gelen yangında, 15 evle çok sayıda ahır ve samanlık zarar görmüştü. Bu yangından ders çıkaran köylüler, yeniden inşa ettikleri köyde, her 5 evin arasına bir çeşme, önüne de havuz yaptı, sokak girişlerine yangın vanaları yerleştirdi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen yangında olay yerine ilk ulaşan öncü itfaiye ekibi, diğer ekipler gelene kadar bu havuzlardaki suyu kullanarak yangının daha fazla büyümesini önledi.

Evi yanmaktan son anda önlenen köy sakini Sadık Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde 1982 yılındaki yangında 15 evin kül olduğunu ifade ederek, "O yangından sonra, köyde bulunan her sokak girişine bir yangın vanası koyduk. Ayrıca köyün çeşitli yerlerine önünde küçük havuzlar bulunan çeşmeler yapıldı. Dün geceki yangın bu çeşmeler ve önlerindeki havuzlar sayesinde büyümeden söndürüldü. Eğer o çeşmeler olmasaydı köyde 1982 yılında yaşanan yangından daha büyük bir yangın olabilirdi" diye konuştu.

- Köyde çalışmalar sürüyor

Bu arada, AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri, köyde yaşanan yangının ardından yaraların sarılması için çalışma başlattı.

Yetkililer, köyde hasar tespit çalışmaları yürütüyor, Bolu Belediyesi ile İl Özel İdaresine ait iş makineleri de enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Bolu'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzfındık köyünde dün akşam saatlerinde çıkan yangında, 2 ev, 3 ahır, 2 samanlık, 1 traktörle çok sayıda tarım aleti zarar görmüş, 5 büyükbaş ve ve çok sayıda kümes hayvanı da telef olmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.