Boluspor'un 24 yıllık Süper Lig özlemi

Boluspor'un 24 yıllık Süper Lig özlemi
- Sezona Süper Lig hedefiyle başlayan kırmızı-beyazlı ekip, 24 yıllık özlemini başka bahara bıraktı- Kulüp başkanı Abak:- "Play-off oynayamadığımız için üzgünüz"


BOLU (AA) - PTT 1. Lig'de sezona Süper Lig hedefiyle başlayan Boluspor, 24 yıllık özlemini başka bahara bıraktı.

Sezon öncesi teknik direktör Ümit Özat ile anlaşan, ancak lig başlamadan genç teknik adamla yollarını ayıran Boluspor, daha sonra Özcan Bizati'yi takımın başına getirdi. Bizati ile çıktığı 5 karşılaşmada 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlı ekip, yine teknik direktör değişikliğine giderek, Cüneyt Karakuş'la sözleşme imzaladı.

Karakuş yönetimindeki Bolu ekibi, çıktığı 14 maçtan 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. Bir kez daha teknik adam değişikliğine gitme kararı alan Boluspor'da, Karakuş'un yerine takımın başına Fatih Tekke getirildi.

Tekke yönetiminde çıktığı 13 maçta 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, Tekke'yle de yolların ayrılmasının ardından takımı 21 yaş altı teknik direktörü Çetiner Erdoğan'a teslim etti. Erdoğan yönetiminde 2 karşılaşmaya çıkan Bolu ekibi, birer galibiyet ve yenilgiyle ligi tamamladı.

Boluspor, sezonu 42 puanla 12. sırada noktaladı.


- Abak: "Mutlu değiliz"


Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, bu sezon ortaya koydukları performanstan memnun olmadıklarını söyledi.

Abak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Bolu şehrine ve taraftara play-off heyecanı yaşatmayı hedeflediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Mutlu değiliz. Ligin 20. ile 30. haftası arasında 10 karşılaşmada kazanamayan bir Boluspor vardı. Play-off oynayamadığımız için üzgünüz." diye konuştu.

"Altyapıda, finansal anlamda başarılıyız ama ligde başarı sağlayamadık." diyen Abak, şunları kaydetti:

"Boluspor Kulübü ayağını yorganına göre uzattığı için borçlarında artış olmadı. Ligin son maçında Alima Yeni Malatyaspor karşısında genç oyuncularımız oynadı ve kendilerini gösterdi. Altyapıdaki oyuncular bizim geleceğimiz."

Öte yandan, Boluspor Kulübünün 28 Mayıs'ta tesislerinde yapılacak olağan genel kurul öncesi mevcut başkan Savaş Abak ile eski kulüp başkanlarından Necip Çarıkçı, adaylığını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.