BONUS HOCA’DAN İDEAL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

BONUS HOCA’DAN İDEAL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
Eğitimci-Yazar, Tv Programcısı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu,( Bonus Hoca) Konya İdeal Anadolu Lisesinde öğrencilere yönelik “Verimli Ders Çalışmada İleri Yöntemleri ve Motivasyon” semineri verdi.

Eğitimci-Yazar, Tv Programcısı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu,( Bonus Hoca) Konya İdeal Anadolu Lisesinde öğrencilere yönelik “Verimli Ders Çalışmada İleri Yöntemleri ve Motivasyon” semineri verdi.

Özel İdeal Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde eğitimci yazar, Tv programcısı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu (Bonus Hoca), okul çok amaçlı salonunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek verimli ders çalışma ve motivasyon sağlamanın yolları hakkında bilgi verdi.

Temel çalışma yöntemlerinin herkes için geçerli olduğunu dile getiren ve sınava çalışan bir öğrencinin tek bir yöntem değil birden fazla yöntem kullanması gerektiğini belirten ve özellikle sosyal medyada “Bonus Hoca” olarak da tanınan Eğitimci –Yazar Süleyman Beledioğlu, “Ders dinlemek, evde konu tekrarı yapmak, evde soru çözmek, etüt almak, deneme sınavına girmek, daha çok soru çözmek bunların hepsi temel çalışma yöntemleridir. Bu yöntemlerle sürpriz olmayan herkesçe doğal görülen bir başarı elde edersiniz. İlerleyebilirsiniz ama sıçrama yapamazsınız. Sıçrama yapmak için ekstra çalışma yöntemleri belirlemeniz gerekir. Bunlar ön çalışma, özetleme, zorlayıcı problem çözümleri yapmak, soru yazmak, özümleme düzenleme yapmak pekiştirme yapmak, pekiştirme yapmak, sesli tekrar yapmak, iş birlikçi öğrenme yöntemi kullanmak bu gibi yöntemler rekabetçi yöntemlerdir. Sıçrama nitelikli ilerlemelere yol açan yöntemlerdir” dedi.

bonus-hoca-(2).jpg

Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, seminerler nedeniyle Türkiye'nin birçok ilini ziyaret ettiğini, yüz binlerce öğrenciye ulaştığını, azimli, kararlı ve istekli çalışan, yarışı bırakmayan öğrencilerin kesinlikle başarılı olacağını söyledi. Öğrencilerin hayalleri olduğunu ancak hedefleri olmadığını dile getiren Beledioğlu, kendisinin öğrencilik yıllarında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin çalışma motivasyonu ve ders çalışma ortamları hakkında bilgilerini paylaştı.

Başarı için neler yapılacağı ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlatan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, seminerin sonunda öğrencilere motivasyon sağlayacak etkinlik gerçekleştirdi.

Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Konya, karaman ve Aksaray Temsilcisi Pdr.Uzmanı Osman Okumuşoğlu’da Doğu Akdeniz Üniversitesi hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.

            Okul müdürü Necdet Albay, seminer sonunda günün anısına Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’na bir plaket takdim etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.