Borcu olana iyi haber: Devlet affedecek

Borcu olana iyi haber: Devlet affedecek
 Muhabir
TBMM’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 80 maddelik torba yasa teklifi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Teklifin onaylanması halinde devlete borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir af kararı kamuoyuyla paylaşılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde tüm Türkiye’yi ilgilendiren önemli maddeler bulunuyor. Bunlar içerisinde en çok dikkat çekenlerden biri de Genel Sağlık Sigortası olan vatandaşları ilgilendiren madde.

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren yeni torba yasadaki Genel Sağlık Sigortası prim borçları ile ilgili yeni düzenleme devlete borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Buna göre torba yasa teklifindeki 54. madde kapsamında GSS prim borçlularına af gelmesi bekleniyor.

borcu-olana-iyi-haber-devlet-affedecek.jpg

AF GELİRSE KİMLER YARARLANABİLECEK?

Torba yasa çerçevesinde genel sağlık sigortalıları ilgilendiren maddede aftan 1 Ocak 2024 öncesi borcu olanların yararlanması bekleniyor. Af kapsamında da ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammının tamamından vazgeçiliyor.

borcu-olana-iyi-haber-devlet-affedecek1.jpg

2024’TE GSS PRİMİ DE ARTACAK

GSS primleri asgari ücrete göre belirlendiğinden, bu yılın sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık da 4 bin 802 lira, 2024 yılında asgari ücrete gelecek artış oranında GSS primleri de artacak.

borcu-olana-iyi-haber-devlet-affedecek2.jpg

GENEL SAĞLIK SİGORTASI AFFI NE ZAMAN GELECEK?

Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.