Borderless Hack etkinliği

Borderless Hack etkinliği
Göçmen problemlerine çözüm ürünleri geliştirmeyi amaçlayan 2 günlük etkinlik, düzenlenen ödül töreniyle son buldu

İSTANBUL (AA) - Göçmen problemlerine çözüm ürünleri geliştirmeyi amaçlayan 2 günlük Borderless Hack etkinliği düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

Levent'teki Kolektif House'da düzenlenen ödül törenine 40'ı aşkın yarışmacının yanı sıra etkinlik yöneticileri ve ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter katıldı.

İki gün boyunca göçmen problemlerine yönelik çözüm ürünlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı etkinlikte; birinci İstanbul&I, ikinci Pizza ve üçüncü ise SMS4Job isimli grup oldu. Gruplara ödülleri ise ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter tarafından takdim edildi.

Başkonsolos Hunter, AA muhabirine açıklamada, katılımcıları ve dereceye girenleri tebrik ettiğini belirterek insanlara ve göçmenlere yönelik yardım amacıyla düzenlenen bir etkinlikte olduklarını kaydetti. Hunter, "Bu etkinlikle bazı yaratıcı insanlar bir araya geldi. Büyük olasılıkla daha önce birbirlerini bile tanımıyorlardı. 40 saati aşkın bir sürede beyin fırtınası yarattılar. Sadece Suriyeli göçmenler için değil herkes için çok yaratıcı fikirler oluştu." diye konuştu.

Birinci gelen İstanbul&I isimli grup üyesi Suriyeli Ghazal Soubh da bir buçuk yıl önce Şam'dan İstanbul'a geldiğini aktararak projeyi 3 Suriyeli olarak katıldıklarını belirtti. Mimar olduğunu ve kazanan gruptaki tek Suriyeli olduğunu kaydeden Soubh, "Eğlenceliydi. Gerçekten iyi bir deneyimdi. Gerçekten duygularımı anlatamıyorum. Çünkü o sorunları önceden yaşamıştık. Sorunları aşmak gerçekten zor." ifadelerini kullandı.

Dereceye giren gruplara ABD seyahatinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.