Borsadan Zorlu Enerji hisselerine müdahale

Borsadan Zorlu Enerji hisselerine müdahale
Zorlu Enerji hisselerindeki olağandışı hareketlerin devam etmesi nedeniyle, şirketin işlem sırası gün sonuna kadar durduruldu.

Borsa İstanbul, Zorlu Enerji hisselerinin işlem sırasını, olağandışı hareketlerin devam etmesi nedeniyle gün sonuna kadar durdurma kararı alırken, 15 takvim günü süreyle brüt takas uygulamasına geçilmesini kararlaştırdı.

Zorlu Enerji hisseleri, nihayet dönemde katı yükseliş hareketleri sergilerken, şirket kamuya açıklanmamış hususi bir durumu bulunmadığını duyurmuştu.

KAP'ta yer alan açıklamada, "Borsamız bünyesindeki piyasaların aleni, düzenli ve dürüst çalışmasını sağlamak üzere laf konusu payda, önlem olarak 15 Ekim 2014'ü takip eden iş gününde gerçekleştirilen işlemlerden başlamak üzere 15 takvim günü süreyle brüt takas uygulamasına geçilmesi, bu süre içinde vasıtayı kuruluş ve yatırımcı bazındaki takas alacaklarının takas süresinden sonra dağıtılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Zorlu Enerji hisseleri nihayet olarak yüzde 2.6 primle 2.38 liradan işlem gördü.

Borsa İstanbul'un brüt takas uygulaması kapsamına aldığı paylarda alım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında alımlarını karşılayacak tutarda para, satım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında satımlarını karşılayacak miktarda taşınır değer bulundurması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.