BOŞANMALARI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORLAR

BOŞANMALARI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORLAR
Ünlü oyuncular Ebru Cündübeyoğlu ile Hakan Yılmaz'ın, boşanmalara dikkati çekmek üzere sahneye taşıdıkları "Ölü'n Bizi Ayırana Dek", izleyiciden büyük ilgi görüyor

Ünlü oyuncular Ebru Cündübeyoğlu ile Hakan Yılmaz'ın boşanmalara dikkati çekmek üzere sahneye taşıdıkları "Ölü'n Bizi Ayırana Dek" oyunu üç sezondur izleyicilerden büyük beğeni topluyor.

"Yalancı Romantik" dizisinden 9 yıl sonra aynı sahneyi paylaşan Cündübeyoğlu ile Yılmaz, üçüncü sezonuna girdikleri oyunu ve sahnedeki birlikteliklerini AA muhabirine değerlendirdi.

"Ölü'n Bizi Ayırana Dek oyununuzun ise üçüncü sezonu değil mi?"

Hakan Yılmaz: "İki yıl ama üçüncü sezon. Sezonun ortasında başlamıştık. O yüzden 200'e yakın oyun oynadık."

Ebru Cündübeyoğlu: "2 yıl önce kasımda başladık. Yani senenin sonuna doğru. Bu da 3. sezon."

"Büyük başarı tiyatro için değil mi? Bazı oyunlar şanslarıyla doğuyor diyebilir misiniz?"

Hakan Yılmaz: "Elimizden geleni yapıyoruz."

Ebru Cündübeyoğlu: "Ayrıca sadece şans da demeyelim. Hak eden bir oyun. Sadece şansa bırakabileceğimiz bir şey değil. Öyle desek daha doğru. İki kişilik, kadın-erkek ilişkisi üzerine ve hep cazip tutabiliyoruz oyunu, doğaçlamalarla güncellemelerle. Konumuz çok müsait olduğu ve gündemi de takip edip, esprileri yenilediğimiz için çok dişi bir oyun. O yüzden bir gelen seyirci tekrar gelebiliyor. Güzel bir oyun."

"Çok da eğleniyorsunuz galiba sahnede? Doğaçlamaların da bu anlamda avantajı oluyor olmalı?"

Hakan Yılmaz: "Zaman zaman tabii. Her dakika doğaçlama yapmıyoruz ama yeri geldiğinde taşı gediğine koymak vardır ya bazen öyle şeyler olabiliyor. Bir de Ebru'nun da dediği gibi güncelleniyor devamlı. Eğlenceli giden bir akışımız var oyunda."

"Bir sabah boşanmaya uyanan bir çiftin evindeki ölü ve ölünün varlığı üzerine kurulan ilişki sorgusu. Çok ironik geliyor izleyen için. Sizce de öyle mi?"

Hakan Yılmaz: "Ölen ölmüş diyoruz ve onun üzerinden kendi ilişkimizi sorgulamaya başlıyoruz. Onun bize bir faydası yok ama ilişkimizi sorgulama açısından o ölünün üzerinden ilişkimizi eleştiriyoruz."

"Boşanmaktan vazgeçiren oyun' diyorsunuz. 24 saatlik bir sorgulama bir çiftin boşanmama sebebi için yeterli olabilir mi?"

Hakan Yılmaz: "Evet öyleymiş. Ben de bunu Ebru'dan öğrendim."

Ebru Cündübeyoğlu: "Olur. Önemli olan zamanı değil, önemli olan doğru soruları sorabilmek. Tabii bunu sadece boşanma çerçevesinde de tutmayalım. Herhangi bir konuyu, ters giden bir şeyi anlayıp neticelendirebilmek için çok uzun bir zamana da ihtiyaç yok. Esas önemli olan doğru soruların doğru zamanda sorulması. Doğru sorular, hedeflenen doğru işleri her zaman daha hızlandırıyor."

Hakan Yılmaz: "Diyalog, konuşmak. İlişkilerin çoğu da zaten konuşamamaktan bitiyor. Aslında konuşsalar belki bu boşanmaların yarısı çözülecek. Konuşmuyorlar. İnat ediyorlar, konuşmadan kavgayla yükseliyorlar. Sonucunda da insanlar ayrılıyor. Konuşmak çok önemli."

Ebru Cündübeyoğlu: "Önemli olan yaşadığını sorgulamak. Ne yaşadığını, ne yaşamadığını sorgulamak. Ne istediğini sorgulamak. Karşı tarafın seni anladığını ve anlamadığını anlamlandırmak. Bunun üzerine de sanırım düzgün sorular var. Eğlenceli giden bir akışımız var oyunda."

"Aslında korkutucu bir durum. Bir sabah bir ölüyle yüz yüze gelmek… Panik hissi mi uyandırıyor?"

Ebru Cündübeyoğlu: "Panik, korkutucu. Aslında ben şaşırtmacalı ve ters köşeli şeyleri çok seviyorum. Genellikle o kadar alışkanlık oluyor ki yaşadığımız şeyler, hep aynı sözler, aynı şeyler. Aslında hep belirgin şeyler ama bazen onları farklı yollardan, açılardan göstermek seyirci için çok cazip oluyor. Keza bizim için de öyle oynarken de. Aynı şeyi söylüyoruz ama bambaşka yerden söylediğimizde daha dikkat çekici oluyor. O yüzden bizim oyunumuzun başlangıçta bizi en tavlayan kısmı, uyandıklarında bir ölüyle uyanmaları. Aslında çok klasik. Bütün mevzular, konuşulan şeyler, kadın-erkek ilişkisi yeniden keşfedilecek şey değil. Ama bunu anlatma ve gösterme oku çok farklı yerlerden olunca seyircinin de hoşuna gidiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.