Bosna Hersek'in AB üyelik başvurusu

Bosna Hersek'in AB üyelik başvurusu
Bosna Hersek Meclisi Avrupa Entegrasyon Komisyonu Üyesi Genjac:- "Yeni sorumluluklar almak yerine koordinasyon mekanizması, geleneksel ticaret ve nüfus sayım sonuçlarının açıklanması gibi bize önceden verilen sorumlulukların sonuca ulaştırılması için çalı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Meclisi Avrupa Entegrasyon Komisyonu Üyesi Halid Genjac, Bosna Hersek'in yarın yapacağı Avrupa Birliği (AB) üyelik başvurusu için "Başvurunun ardından Brüksel'den hemen cevap beklememeliyiz. Yeni sorumluluklar almak yerine koordinasyon mekanizması, geleneksel ticaret ve nüfus sayım sonuçlarının açıklanması gibi bize önceden verilen sorumlulukların sonuca ulaştırılması için çalışmalıyız" dedi.

Başkent Saraybosna'da düzenlenen "AB üyelik başvurusundan sonra Bosna Hersek'i ne bekliyor" konulu konferansta konuşan Genjac, üyelik başvurusundan sonraki süreçte AB'nin Bosna Hersek'e soru işaretleriyle geleceğini belirterek "Soru işaretlerinden önce diğer gerçekleştirmemiz gereken maddelere odaklanmalıyız. Bu nedenle Brüksel'den hemen cevap beklememeliyiz. Yeni sorumluluklar almak yerine koordinasyon mekanizması, geleneksel ticaret ve nüfus sayım sonuçlarının açıklanması gibi bize önceden verilen sorumlulukların sonuca ulaştırılması için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek'te 2013 yılında yapılan nüfus sayımlarının Uluslararası Gözlem Misyonu standartlarında yapıldığını anımsatan Genjac, sonuçların gelecek ay açıklanması temennisinde bulundu.

Genjac, geleneksel ticaret konusunda ise uzlaşmaya gidilmesi gerektiğini ifade ederek "Hata yapmamalı, yerel üretimi korumalıyız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.