Bosna Hersek'te aşırı soğuklar can aldı

Bosna Hersek'te aşırı soğuklar can aldı
1 Ocak'tan itibaren 6 kişi donarak öldü

BANJA LUKA (AA) - Aşırı soğukların etkisini sürdürdüğü Bosna Hersek'te 1 Ocak'tan itibaren 6 kişi donarak hayatını kaybetti.

Banja Luka'daki Sivil Halkı Koruma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren Bosna Hersek'te 6 kişinin donarak öldüğü belirtilirken, dondurucu soğukların devam ettiği bugünlerde halka daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Sivil Halkı Koruma Müdürlüğünden Zeljko Stojanovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılının ilk günlerinde Bosna Hersek'te aşırı soğuklar nedeniyle 6 kişini yaşamının yitirdiğini belirterek, sıfırın altında seyreden hava sıcaklığının hafta sonu daha da düşeceği uyarısında bulundu.

Bosna Hersek'teki dondurucu soğuklar nedeniyle meydana gelen ölümlerin Foca, Ribnik, Banja Luka, İlijas ve Lopar şehirlerinde görüldüğünü aktaran Stojanovic, "Yaşamını yitirenler evsiz değil, genellikle yaşlı insanlar. Dışarıda ne kadar süre kaldıklarını hesaplayamadıkları için donarak hayatlarını kaybetmişler." dedi.

Stojanovic, aşırı soğuklarda dışarı çıkarken mutlaka yanlarında cep telefonu taşınması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.