Bosna Hersek'te "Çocuk Şenliği" coşkusu

Bosna Hersek'te "Çocuk Şenliği" coşkusu
Bosna Hersek'teki ilköğretim okulları ve liselerde seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen 6 binden fazla öğrencinin katılımıyla Zenica şehrinde "Çocuk Şenliği" düzenlendi

ZENİCA (AA) - Bosna Hersek'in Zenica şehrinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "Çocuk Şenliği" yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından Zenica Arena'da düzenlenen programa, Bosna Hersek'teki ilköğretim okulları ve liselerde seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen 6 binden fazla öğrenci, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, programda yaptığı konuşmada, Türkçe'yi ikinci dil olarak seçen tüm öğrencileri tebrik ederek, Türkiye'den sonraki en büyük 23 Nisan kutlamalarının yapıldığı Bosna Hersek'teki çocukların bayramını kutladı.

Türkiye'nin, Bosna Hersek'i dost ve kardeş ülke olarak gördüğünü kaydeden Erdem, Türkiye'nin Bosna Hersek ile eğitim alanında da her zaman işbirliğini arttırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdem, bir ülkenin kalkınması ve çağa ayak uydurmasının eğitim ve yetişmiş insan gücü ile mümkün olduğunu hatırlatarak, "Sizleri Türkiye'ye de misafir etmek istiyoruz. Hepinizi Türkiye'ye bekliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da Türkiye'nin dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı paylaşan ilk ve tek ülke olduğunu vurgulayarak, Bosna Hersekli çocukların Türkçe öğrenmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çocuk Şenliği'ne gelen öğrencilerin çocuk bayramını kutlayan Erginay, şenliğe katılanlara teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman da şenliğe gelen Zenica halkına, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, tüm öğrencilere eğitim yaşantıları boyunca başarılar diledi.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic de Bosna Hersek'teki Türkçe eğitiminin iki ülke arasındaki dostluğu ve kardeşliği daha da çok güçlendireceğini belirterek, Yunus Emre Enstitüsü ile daha önce imzaladıkları protokolün Bosna Hersek'te Türkçe eğitimini geliştireceğini kaydetti.

Saraybosna, Travnik, Mostar, Zenica, Tuzla, Kakanj, Maglay ve Gorazde şehirlerinden törene gelen öğrencilerin keyifli vakit geçirme imkanı bulduğu şenlikte, Türkçe ve Boşnakça şarkılar söylendi, yöresel halk oyunları oynandı.

Öğrenciler, ellerindeki Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla salonda renkli görüntüler oluşturdu.

Şenlik kapsamında, Arda Turan, Edin Visca, Hülya Koçyiğit, Kenan Sofuoğlu gibi isimlerin görüntülü tebrik mesajları da gösterildi.

İlk kez 2012 yılında düzenlenen Çocuk Şenliği kapsamında ayrıca, Bosna Hersek'in ünlü şarkıcısı Dino Merlin de konser verdi.

Bosna Hersek'te "Çocuk Şenliği" coşkusu

Bosna Hersek'te "Çocuk Şenliği" coşkusu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.