Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri" başladı

Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri" başladı
Vakıflar Genel Müdürü Ertem:"Boşnak ve Türk halkları olarak vakıfları bize emanet eden Osmanlının çocuklarıyız. İki halk arasındaki bağların en önemlilerinden biri vakıf kardeşliğidir"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bu yıl altıncısı düzenlenen "Bosna Hersek Vakıf Günleri" başladı.

Başkentteki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürü Senaid Zaimovic ve çok sayıda Saraybosnalı katıldı.

Ertem, burada yaptığı konuşmada, bu yıl altıncısı düzenlenen "Vakıflar Günü" etkinliğine katılmaktan dolayı mutlu ve müteşekkir olduğunu ifade ederek, "Boşnak ve Türk halkları olarak, vakıfları bize emanet eden Osmanlı'nın çocuklarıyız. İki halk arasındaki bağların en önemlilerinden biri vakıf kardeşliğidir." dedi.

Osmanlı'dan günümüze intikal eden yaklaşık 52 bin eserin vakıf idareciliğini üstlendiklerini söyleyen Ertem, "Üç yıl önce Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketi sırasında yaptığımız gıda yardımı ile İsa Bey Hamamının restorasyon çalışmalarına başlanması vakıflar arasındaki ilişkimizin başlangıcı olmuştur." diye konuştu.

Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlerin yardım olarak değerlendirilmemesi gerektiğine işaret ederek, yapılanların vakıf eserlerine sahip çıkmak amacıyla yüklenmiş bir görev olduğunu aktardı.

Zaimovic de Bosna Hersek'in geçmişinden bu yana "vakıf ülkesi" olduğunu ifade ederek, vakıfların ülkenin ekonomik ve eğitim alanlarında gelişme sağladığını söyledi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü desteğiyle Bosna Hersek'te gerçekleştirilen projeler anlatıldı. Sunumda, geçtiğimiz yıl 20 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkentte açılan İsa Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına da yer verildi.

Bosna Hersek'te 6 Mayıs'a kadar devam edecek "Bosna Hersek Vakıf Günleri" kapsamında ülkenin birçok şehrinde sergi, açılış, çalıştay ve temel atma törenleri düzenlenecek.


Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri" başladı

Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri" başladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.