"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi

"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner:- "Eski Yugoslavya'da yaşanan çatışmalara ilişkin acı dolu bir bölümün kapamasına bir adım daha yaklaştık"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Bosna kasabı" Radovan Karadziç'e 40 yıl hapis cezası verilmesini eski Yugoslavya'da yaşanan çatışmalara ilişkin acı dolu bir bölümün kapanması için bir adım olduğunu belirtti.

Toner, günlük basın toplantısında Bosnalı Sırpların eski lideri Karadziç'in mahkum edilmesiyle ilgili "Eski Yugoslavya'da yaşanan çatışmalara ilişkin acı dolu bir bölümün kapamasına bir adım daha yaklaştık." dedi.

Bosna'da yaşanan soykırım vahşetini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Toner, "Bununla birlikte eski Yugoslavya'daki çatışmalar sırasında bütün taraflar tarafından işlenmiş suçları da unutmayacağız. Soykırıma uğramış ya da soykırımdan kurtuluş insanları her zaman anacağız." diye konuştu.

Hollanda'nın Lahey kentinde Birleşmiş Milletler bünyesindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi, Karadzic hakkında 40 yıl hapis cezasına hükmetmişti. Hakimler Konseyi, aralarında soykırımın da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanan "Bosna kasabı" lakaplı Karadzic'i soykırım, insanlığa karşı suç işlemek ve savaş kurallarını ihlal etmekten suçlu bulmuştu.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.