Böyle kurnaz hırsız görülmedi (TIKLA&İZLE)

Böyle kurnaz hırsız görülmedi (TIKLA&İZLE)
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde iki gün önce bir kuyumcu dükkanına giden kadın, cebindeki sahte bilezikle altın bileziği değiştirmeye çalıştı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde iki gün önce bir kuyumcu dükkanına giden kadın, cebindeki sahte bilezikle altın bileziği değiştirmeye çalıştı. O anları güvenlik kamerası anbean kaydetti.

Olay, 11 Şubat tarihinde merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Kayapınar Caddesi'ndeki bir kuyumcuda oldu.

Bir müşteri, Yunus Deniz'in işlettiği kuyumcu dükkanına girip cebinden 15 gram ağırlığındaki "ajda" bileziği tezgaha çıkarak10 gramlık bilezikle değiştirip 5 gramı TL olarak almak istediğini söyledi. Bileziği aldıktan sonra müşteri ürünü beğenmediğini söyleyip Yunus Deniz'den değiştirmesini talep etti. Deniz, bileziği değiştirdikten sonra şüpheli şahıs cebindeki sahte bilezikle altın bileziği değiştirip ikinci kez değişim talep etti.

Sahte bileziği eline alıp dikkatle bileziği inceleyen Deniz, ürünün sahte olduğunu fark edip kadına baktı. Bu sırada müşteri, "Yanlışlıkla o bileziği verdim" diyerek bileziği Deniz'in elinden aldı.

Olay sırasında neler yaşadığını anlatan Deniz, "2 gün önce bir müşterimiz elinde 15 gramlık "ajda" bilezikle 10 gramlık bilezikle değiştirmemi talep etti. Kalan 5 gramın ödemesini de geri almak istedi. Gelen müşterimize ajda bileziği değiştirdikten hemen sonra "bunu beğenmedim, farklı bir ajda bilezik veriri misin" dedi. Ricada bulununca bende yenisini çıkardım. İkinci verdiğim 10 gramlık bileziği onaylayıp 5 gramın ücretini talep etti. Tekrar verdiğim bileziği değiştirmek istedi. Bileziğe bakmamla bileziğin sahte olduğunu ben anladım. Çünkü benim verdiğim bilezik o değildi. Bileziğe baktıktan sonra müşteriye bakınca direkt bana, "yanlışlıkla o bileziği verdim" dedi" ifadelerine yer verdi.

Kuyumcunun özellikle kalabalık olduğu anlarda daha dikkatli olmasına dikkat çeken Deniz, "Umarım kendisi bunu bilerek isteyerek yapmamıştır. Her zaman diyoruz; suizan değil, hüsnü zan edelim. Eğer fark etmeyip o bileziği değiştirmiş olsaydım belki de alıp dükkandan ayrılacaktı. Burada durmak istediğimiz nokta; tüm kuyumculara uyarıdır. İçerisi yoğunken bu gibi olaylarla karşılaşılabilir. Esnafımız bu konuda biraz daha dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.